Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat veu ‘impossible’ complir el dèficit sense ingressos extraordinaris de l’Estat
ACN / València

“No podem continuar fent esforços perquè hem arribat a tocar os i necessitem majors ingressos cosa que hem al·legat davant el govern de l’Estat espanyol en diverses ocasions”, ha assenyalat María José Català.

En aquest sentit, ha recordat que el conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, no va votar a favor dels objectius de dèficit establerts i ha admès que és possible que l’AIReF faça algun tipus de recomanació. En qualsevol cas, ha dit que les recomanacions d’aquesta autoritat independent són “de caràcter preventiu, no coercitiu”.

María José Català ha dit que la Generalitat negocia amb Hisenda rebre part del sobrant del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i que ha reclamat 500 milions d’euros, però que preveu una negociació major. La consellera ha afegit que també es negocia una reducció dels interessos dels mecanisme de pla a proveïdors i FLA, “que alleujaria la nostra càrrega financera per als pròxims anys”.

Reformar el finançament, no la Constitució

D’altra banda, la consellera portaveu s’ha mostrat partidària d’un canvi del model de finançament de les autonomies “una realitat que no passa per una reforma de la Constitució”, ha dit. Català ha explicat que en la seua opinió “el que més pot afavorir els valencians” és una millora del finançament que és “la prioritat del nostre País”.

Sobre la reforma constitucional, la portaveu ha dit que requereix de consens de les forces polítiques i ha dubtat sobre si en aquest moment es dóna el consens oportú.

María José Català ha respost d’aquest manera en ser preguntada sobre la demanda del PSOE d’obrir una comissió al Congrés sobre una reforma de la Constitució espanyola i quina és la postura de la Generalitat Valenciana al respecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa