Diari La Veu del País Valencià
La coalició Compromís obri el seu Consell General a tota la societat
RedactaVeu / València

Un dels moments més esperats ha estat les intervencions dels portaveus nacionals de la coalició: Enric Morera i Mònica Oltra. En la seua intervenció, Mònica Oltra ha assegurat que en l’actualitat, ʺestà accelerant-se el procés de la caiguda del PP al País Valencià, una caiguda molt afavorida pel sainet de Bárcenas i també perquè molta gent que ha votat al PP té vergonya del que han votat i hi ha un procés de canvi de vot i per això, a Compromís tenim un gran repte, el repte que confien amb nosaltresʺ.

En vistes al canvi polític, Oltra ha llançat un missatge clar a les 300 persones que han participat en el Consell General. Segons la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, ʺsom els que millor hem dit el No i ara hem d’aprendre a construir el nostre Sí i per això, és tant important la constitució del Consell de hui. No volem despotisme ni illetrat ni il·lustrat i estem en disposició de liderar el procés del canvi i volem ser majoriaʺ.

Segons Oltra, ʺels valencians tenim moltes virtuts i hem de pensar des d’allò xicotet. La terra i la indústria històricament és un exemple, que lliga amb el concepte de l’economia del bé comú. Si canviem la manera de consumir, ja pot Barberá obrir els diumenges tots els centres comercials que vulga, però si canviem els hàbits de consum, canviem les regles del jocʺ.

Els portaveus nacionals de la coalició: Enric Morera i Mònica Oltra.

Enric Morera ha centrat també el seu discurs en les persones i ha començat parlant de José Antonio Diéguez, veí de Bilbao que és la primera víctima després de l’admissió a tràmit de la ILP contra el desnonament. El portaveu de Compromís s’ha referit a aquest cas com un cas dramàtic, provocat per ʺla seua crisiʺ i per això, Morera ha llançat una gran pregunta a l’auditori: ʺQuè farem des de Compromís per les persones com José Antonio Diéguez? Som un instrument al servei dels ciutadans i cal urgentment un canvi de la política del sistemaʺ.

El tancament del consell ha estat a càrrec del diputat al Congrés, Joan Baldoví, qui ha destacat que la coalició ʺamina a les persones, a la societat, perquè tots junts hem de ser l’altaveu dels problemes, com també hem de treballar per tal de solucionar-los. No tenim dret a fallar a milers de persones, no tenim dret a què qualsevol cosa puga amb el nostre projecte i mai podrem deixar de mirar a la cara a les persones, per dir-los que no caminaran solesʺ.

Comparteix

Icona de pantalla completa