Diari La Veu del País Valencià
L’Autoritat Fiscal qüestiona els pressupostos del Govern valencià

RedactaVeu / València.

El síndic d’EUPV, Ignacio Blanco, ha reclamat la compareixença en les Corts del conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, perquè done explicacions sobre el pronunciament de l’Autoritat Fiscal, qui ha qüestionat els pressupostos de 2015. “Estem davant un govern mentider, que defrauda la ciutadania presentant uns comptes autonòmics falsos, ficticis pel que fa especialment a l’apartat dels ingressos. Veurem què ens diu ara Moragues en les Corts, i esperem que no torne a mentir com va fer en la comissió en què presentà els pressupostos, on ens va assegurar que sí que es podia legalment consignar la bestreta del fons de competitivitat. Ara Montoro li diu que no, així que ens preguntem què pensa fer el govern”.

Blanco afegeix: “Les mentides de Fabra i Moragues en els pressupostos les pagaran els valencians amb impagaments i retallades. Els ingressos ficticis han generat també despeses fictícies que després no es podran executar i que, per tant, agreujaran la situació de l’economia valenciana i dels serveis públics”; adverteix el parlamentari d’esquerres.

Per a Esquerra Unida, “no hi ha eixida a la situació amb el PP. Cal un canvi de govern tant al País Valencià com a l’Estat per a resoldre el problema del finançament autonòmic i acabar amb la política de les retallades que ens estan empobrint encara més.

El grup d’esquerres demana la compareixença urgent de Moragues en el ple de les Corts “abans que la majoria absoluta del PP aprove uns pressupostos falsos i electoralistes que no serveixen per a fer front als problemes del País Valencià agreujats per un govern incompetent”, critica Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa