Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana que es retire el ‘copagament’ als discapacitats
RedactaVeu / València.

La portaveu adjunta d’EUPV en les Corts, Esther López Barceló ha demanat al PP que rectifique i retire el copagament a la discapacitat, “el qual han volgut tornar a imposar, malgrat estar declarat nul per dos sentències del TSJ. A més, ho han fet amb calçador, a través d’una autoesmena a la Llei d’Acompanyament dels pressupostos, és a dir, que ni tan sols es trobava en la redacció original de la llei”.

López Barceló acusa el Consell d’imposar aquest copagament “per la porta de darrere i pràcticament sense debat parlamentari. Per això des d’EUPV hem presentat una esmena a la Conselleria de Benestar Social, en la Llei de Pressupostos, en què demanem que no es torne a imposar aquest copagament absolutament injust”.

La parlamentària d’esquerres afirma que la senyora Sánchez Zaplana i el Consell “no sols no han escoltat els usuaris, els familiars, aquells que en el carrer reclamen dia a dia per la garantia dels seus drets i que s’acabe amb aquest càstig als més febles, sinó que tampoc han escoltat els tribunals, les dues sentències del TSJ que han declarat nul aquest copagament, ni el Síndic de Greuges, que aquesta mateixa setmana es feia ressò en les Corts d’aquesta injustícia. Entenem per tant que, davant tanta oposició, l’aprovació d’aquest copagament està absolutament injustificat i el PP ha de rectificar i retirar-lo”, reclama.

Comparteix

Icona de pantalla completa