Diari La Veu del País Valencià
PSPV de València afirma que Barberà hauria d’estar imputada per Nóos

ACN / València.

El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de València, Joan Calabuig, ha presentat aquest dimarts l’escrit d’acusació del cas Nóos en el qual demanen 11 anys de presó i 30 d’inhabilitació per al càrrec públic del vicealcalde de València, Alfonso Grau, així com altres 11 de presó per a Iñaki Urdangarín i Diego Torres. Els socialistes, que exerceixen l’acusació popular en aquest cas, han explicat que atribueixen a Grau, com a president de la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB), els delictes de prevaricació, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i frau a l’administració .

Pel que fa a l’alcaldessa, ha insistit que hauria “d’estar imputada com a responsable política última” i ha citat l’acte de Palma que la situa com a “impulsora” de l’organització dels esdeveniments. Per tant, per als socialistes Grau “no és l’únic responsable encara que ell hagi volgut assumir tota la responsabilitat i no explicar d’on procedien les ordres”.

Igualment, reclamen una responsabilitat solidària per el vicealcalde de València, Iñaki Urdangarin i Diego Torres de 1.566.000 euros, que va ser la quantitat que la trama investigada va cobrar de l’Ajuntament i que, presumptament, va ser desviada per a altres fins.

En roda de premsa, Calabuig ha remarcat que l’alcaldessa, Rita Barberá, “hauria d’estar imputada” en el cas Nóos com a “responsable política última de totes les decisions” que van comportar que el consistori contractés amb l’institut Nóos per a l’organització dels València Summit.

“Per a nosaltres participar en un procés com aquest no és ni un orgull ni una alegria ni una satisfacció”, ha assegurat. Tanmateix, ha subratllat que els socialistes es van veure “abocats” perquè al principi del mandat van demanar al govern municipal que es personés en aquesta causa “en entendre que era la seva obligació per defensar els interessos de la ciutat”.

En aquest sentit, ha reivindicat que la “legitimació” per la qual els socialistes estan presents en aquesta causa és “defensar els interessos dels ciutadans i ciutadanes i en això hem concentrat la nostra acció en el procés”. Ha insistit que la línia d’actuació del PSPV-PSOE “no és la judicialització de la política, però no hi havia un altre camí per a defensar els interessos de la ciutat” perquè, ha denunciat, “el Govern de Rita Barberá no ho va fer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa