Diari La Veu del País Valencià
Un jutge ordena suspendre l’activitat d’Uber en tot l’Estat

Marea / Madrid.

L’empresa Uber, que posa en contacte via ‘online’ usuaris i conductors per a dur a terme serveis de transport, haurà de cessar la seua activitat en tot l’Estat espanyol per ordre d’un jutge de Madrid. El titular del Jutjat del Mercantil número 2 de la capital espanyola, assenyala que els conductors contractats per l’empresa manquen d’autorització administrativa, com sí tenen per exemple els taxistes, amb la qual cosa la seua activitat suposa competència deslleial.

A més, la resolució judicial prohibeix a les empreses de telecomunicacions i de pagament electrònic que allotgen les activitats de l’empresa o gestionen les seues transaccions econòmiques.

El jutge atén així la petició de l’Associació Madrilenya del Taxi, que havia sol·licitat el cessament de les activitats d’Uber com a mesura cautelar, prèviament a la presentació d’una demanda contra l’empresa. El magistrat detalla que la seua resolució es basa en la legalitat vigent i eludeix entrar en qüestions de “debat filosòfic” sobre la “llibertat de mercat i l’economia cooperativa”.

La llei de competència deslleial assenyala que quan s’infringeixen les normes exigides per a actuar en un mercat, açò suposa en si mateix una acció deslleial. La mesura cautelar presa pel jutge, subratlla el Tribunal Superior de Justícia de Madrid en una nota de premsa, s’ha pres sense escoltar les al·legacions d’Uber “pel dany que s’està ocasionant als titulars del servei de taxi” i perquè la companyia està domiciliada en el paradís fiscal nord-americà de Delaware, la qual cosa implica una “deliberada vocació d’opacitat”.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa