Diari La Veu del País Valencià
Compromís anima els xixonencs a comprar en el poble i s’oposa amb rotunditat al TTIP
RedactaVeu / Xixona

Per a Compromís, “enfortir i impulsar el xicotet comerç de proximitat, el dels pobles, és un objectiu bàsic”. Els representants de la coalició nacionalista i ecologista a Xixona destaquen que “al País Valencià, més que a cap altre lloc, les botigues són un dels motors de la creació estable de treball, ajuden a distribuir els productes produïts en la nostra terra i, a més, donen vida als carrers dels nostres pobles i ciutats”.

Per a Compromís Xixona, la “complicitat”, la “coneixença mútua” i la “confiança entre client i botiguer” són factors “que se sumen quan comprem en comerços del nostre voltant i es converteixen en la millor garantia del producte que hem adquirit”. Es més, la formació considera que quan, per les dures circumstàncies econòmiques actuals, una botiga es veu obligada a tancar, “no perden només els botiguers, sinó que perdem tots els veïns del poble”.

Contra el TTIP

La coalició assegura que el compromís d’aquest partit amb el comerç local “no es redueix només a un grapat de paraules boniques”, per la qual cosa manifesta que “ara més que mai, quan la Unió Europea està negociant amb els Estats Units un Tractat Internacional de Lliure Comerç (TTIP en les sigles en anglés), un tractat profundament perjudicial per al xicotet comerç, Compromís vol expressar amb tota claredat que està al costat dels comerciants valencians i xixonencs, que són bàsics per a la nostra economia i per a la nostra societat”.

Segons l’agrupació local de Compromís, eixe tractat, “al qual estan donant suport sense cap vergonya els principals partits espanyols (PSOE, PP o UPyD, entre d’altres), implicaria cessions de terreny públic a un preu molt assequible a grans multinacionals de capital nord-americà”.

“Aquestes multinacionals –continua Compromís Elx- es veurien afavorides per una política impositiva molt laxa, tindrien una absoluta llibertat d’horaris i pagarien als treballadors jornals que no arribarien al salari mínim interprofessional actual (que, a l’Estat espanyol ja és ridícul comparat amb la resta de la UE). Això els permetria abaixar els preus de productes bàsics i, per tant, enfonsarien el comerç local, que estaria incapacitat per a lluitar contra eixe lliure mercat i es veuria abocat a tancar”.

La coalició considera que les conseqüències a tots els nivells si s’implanta aquest tractat “no són gens encoratjadores” i subratlla que “Compromís, amb el nostre eurodiputat, Jordi Sebastià, al capdavant, està lluitant amb totes les forces per impedir que la UE acabe signant el TTIP i, a , la sentència de mort del nostre teixit comercial”.

Imatge d’una reunió al maig entre Jordi Sebastià i representants de la indústria i el comerç xixonencs.

A hores d’ara, apunta la formació en la seua web, “Compromís és la millor garantia que tenim els valencians per a defendre el nostre comerç local i impedir que l’horitzó escabrós que augura el TTIP arribe a realitzar-se”.

Finalment, l’agrupació de Compromís a Xixona “interpel·la tant el PSOE com el PP de Xixona a explicar la incomprensible posició que estan adoptant els seus respectius partits en un tema tan delicat i que pot soscavar, per sempre més, l’aspecte dels nostres pobles i del nostre país”.

Comparteix

Icona de pantalla completa