Diari La Veu del País Valencià
La Universitat Catòlica es desmarca de la polèmica festa universitària i anuncia accions
RedactaVeu / València

La Universitat catòlica de València (UCV), en resposta a una campanya publicitària de caràcter masclista per promocionar una festa universitària en una coneguda discoteca de València aquest divendres, ha fet públic un comunicat en el qual es desvincula, rebutja, condemna i anuncia l’adopció de les accions legals corresponents.

Segons subratlla en aquest comunicat articulat en cinc punts, “no ha existit cap tipus d’acord entre la delegació d’estudiants de la UCV i els organitzadors per a la utilització del nom de la Universitat”. Pel que fa a aquest aspecte cal dir que en el cartell anunciador s’indicava que es tracta d’una “Festa oficial UCV per a tots els alumnes de la Universitat Catòlica de València”.

En la nota de condemna, la UCV mostra “el rebuig més frontal als missatges subliminals que la publicitat d’aquests esdeveniments pot transmetre en la mesura que no respecte la dignitat de tota persona humana i, especialment, si d’alguna manera poden incitar al descontrol, la falta de responsabilitat personal o la inducció a algun tipus de violència física, verbal, psicològica o sexual”. A més, apunta que “el projecte educatiu de la UCV defensa la responsabilitat davant el treball i l’oci digne i constructiu. Aquests valors estan molt allunyats d’esdeveniments d’aquestes característiques”.

Pel que fa a aquest aspecte, cal recordar que en la campanya promocional de la festa s’anunciava que es reparteixen cadenats per a les dones que hi acudeixen i claus per als homes i conviden a una copeta gratis si troben parella. Precisament per aquesta raó, el sindicat estudiantil Acontracorrent havia demanat la retirada immediata d’aquesta campanya masclista en considerar que aquesta promoció “no representa la diversitat dels estudiants” i genera “violència cap a la majoria de les i els estudiants que estudien en aquesta universitat” ja que “pressuposa que únicament existeix un alumnat heterosexual”.

En altre dels punts, la Universitat Catòlica de valència aclareix que “no s’ha realitzat en la UCV cap difusió del mateix –en referència a la polèmica festa universitària- pels canals de comunicació habituals”.

Accions corresponents cap a l’alumnat “que s’ha arogat la capacitat de la convocatòria sense legitimació”

Finalment, la UCV subratlla que “es reserva l’exercici de les accions corresponents, segons el Reglament de Disciplina Acadèmica, cap a l’alumnat que s’ha arrogat la capacitat de convocatòria sense legitimació per a açò i a les empreses o organitzacions eventuals que utilitzen el nom de la nostra Universitat sense requerir les oportunes autoritzacions”.

La Universitat Catòlica de València recorda en el preàmbul del comunicat que en ocasió de les festes de Nadal “sol ser costum la realització d’esdeveniments lúdic-festius per a atraure a la població estudiantil universitària per a participar en els mateixos” i que “una de les estratègies més utilitzades pels organitzadors d’aquest tipus de convocatòries és la vinculació amb una o diverses universitats”. També recorda que el comunicat oficial es produeix després que “enguany s’ha localitzat una acció que vol vincular la nostra Universitat de manera “oficial” amb la celebració d’una d’aquestes festes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa