Diari La Veu del País Valencià
El lloc on aconseguiràs el regal de Nadal que estaves buscant i no sabies com trobar

Leo Part / València

La Universitat Lliure de Benimaclet, Benimaclet Viu, el Centre Instructiu Musical de Benimaclet i l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet han organitzat la III Mostra del Llibre i del Disc en valencià.

Amb el suggeridor lema ‘El lloc on aconseguiràs el regal de Nadal que estaves buscant i no sabies com trobar’, aquesta tercera edició se celebra aquest dissabte 13 de desembre al Musical de Benimaclet, situat en el carrer Baró de Sant Petrillo, 14, amb horari d’11:00 a 21:00 hores.

Els organitzadors han anunciat que, com a les dues anteriors edicions, “intentarem crear un entorn adequat per agrupar i exposar les últimes produccions literàries i discogràfiques de la nostra terra en un moment idoni per fer-les servir com a regal nadalenc, ubicat en ple consumisme voraginós d’objectes innecessaris, banals i freqüentment inútils”.

Es tracta d’una valuosa oportunitat per fer accessibles aquells productes culturals que més difícil tenen la seua distribució i exhibició, “sobretot en aquestes dates, on encara són més bandejats de l’habitual dels aparadors comercials: els llibres i els discos fets en valencià”.

La Mostra es realitzarà amb la participació de les llibreries de Benimaclet i voltants La Traca, Primado, Comercial L’Eixam, Denes Editorial i Gaia, les discogràfiques i distribuïdores Comboi Records, Discos Oldies, La Casa Calba i Mésdemil, el suport del Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià, la participació de productores audiovisuals i l’assistència variable i imprevista a hores d’ara d’autors literaris i musicals.

A l’emblemàtic recinte de la centenària societat musical de Benimaclet, els organitzadors disposaran, “com no”, de micròfon obert i mitjans “per poder acollir lectures, entrevistes, música en directe, presentacions audiovisuals, activitats dinamitzadores diverses al llarg de la jornada i més d’una sorpresa que de segur us complaurà”, asseguren.

>

“La temeritat” de convéncer la gent que regale música i literatura… en valencià!

“Sabem que convéncer gent perquè regale en Nadal música i literatura és una temeritat. Que ho faça a més en valencià, no té nom. Però som així d’inconscients!”, subratllen amb molt bon criteri.

Trobareu informació actualitzada Universitat Lliure de Benimaclet; Benimaclet Viu i CIM-El Musical de Benimaclet. I el cartell d’alta resolució ací. També podeu trobar completa informació de la programació en format pdf.

>

Sense dubte, i com bé subratlla la revista digital Sons de Xaloc, Benimaclet és un lloc especial, un barri que ha estat absorbit pel cap i casal però que “manté la seua essència de poble valencià”. El vincle a la terra, a la nostra cultura i a la nostra llengua es conserva gràcies a la societat civil, organitzada en diferents col·lectius que permeten realitzar activitats com la III Mostra del Llibre i el disc en valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa