Diari La Veu del País Valencià
Nou èxit de la investigació valenciana

Europa Press / València.

La Unió Europea, a través de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), ha seleccionat un projecte amb participació valenciana liderat per l’Institut de Biomecànica (IBV) per innovar en la vida saludable i l’envelliment actiu. La proposta, de nom ‘InnoLife’, ha resultat guanyadora de la nova Comunitat de Coneixement i Innovació (KIC), dins el marc del Programa Horitzó 2020.

El projecte liderat per IBV –‘core partner’ (membre) de la iniciativa– compta també amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat; la Universitat de València (UV), a través de la Fundació Parc Científic i la Universitat Politècnica de València (UPV), a través de la Ciutat Politècnica de la Innovació, que han establit acords per promoure la participació en aquesta KIC de grups i centres de recerca al País Valencià centrats en el camp de la salut, segons ha informat l’IBV en un comunicat.

InnoLife és un consorci de més de 144 empreses europees capdavanteres, universitats i centres de recerca de 14 països europeus que conformen la Comunitat de Coneixement i Innovació sobre Salut de l’European Institute of Innovation & Technology (EIT), i que comptaran amb un pressupost total de 2.700 milions d’euros fins 2020, segons han informat els seus responsables.

El director de l’IBV, Pedro Vera, ha assenyalat que establiran sinergies i intercanviaran coneixements “amb experts en recerca i innovació, emprenedoria i formació en matèria de salut a escala europea”. “Pretenem aconseguir que visquem més anys amb major qualitat de vida: envellir amb major autonomia i tendir cap a la sostenibilitat dels sistemes de salut”, ha apuntat.

Per aconseguir-ho es desenvoluparan productes, serveis i conceptes dins el marc de projectes conjunts entre empreses, centres de recerca, universitats, hospitals i altres agents.

Vera també ha destacat “la rellevància que té per al País Valencià estar present a la iniciativa europea més important en el camp de la salut per els pròxims anys. Estem sent protagonistes en la nova política europea d’innovació i tenim la vocació de servir de pont perquè les empreses i entitats valencianes puguen participar de les iniciatives finançades per aquesta KIC”.

Comparteix

Icona de pantalla completa