Diari La Veu del País Valencià
Compromís Xàtiva farà Primàries obertes per triar candidat a desbancar Rus

RedactaVeu / Xàtiva

Qualsevol xativí o xativina, a més de poder votar en primàries els candidats a les Corts, també votarà el mateix dia la candidatura a l’Alcaldia i ordenarà la llista electoral de Compromís Xàtiva.

A més, qualsevol ciutadà o ciutadana es pot presentar a formar part de la llista municipal amb l’aval d’un militant en el cas de Xàtiva. Tot aquest procés es pot fer per internet en la web primaries.compromis.net, tant la inscripció en el cens com la presentació de la candidatura. Cristina Suñer es presenta també a les primàries de Compromís per tornar a integrar la llista a les Corts.

Des de Compromís Xàtiva consideren que “s’ha d’avançar en la democratització de la societat. Donar l’oportunitat a tota la ciutadania xativina de triar quins seran els seus representants per Compromís a través de primàries és un gran pas, i així aconseguim que les llistes siguen completament obertes, cosa que no ens permet la llei electoral el dia de les votacions; i així ho estem fent les opcions que creiem en la participació ciutadana i ens situem enfront dels partits del sistema, que entenen la democràcia com un mecanisme per a mantindre’s en el poder” segons ha declarat la seua portaveu, Cristina Suñer.

I és que l’assemblea de Compromís Xàtiva va acordar divendres passat realitzar primàries obertes a la ciutadania per escollir la candidatura a l’alcaldia i la llista municipal. El reglament de Compromís aprovat la setmana passada demanava obrir el procés de primàries per al cap de llista, en ser Xàtiva una ciutat de més de 20.000 habitants.

En cas d’haver-se presentat només un candidat o candidata durant el termini d’inscripció, del 15 al 19 de desembre, l’assemblea podria ratificar-lo o sotmetre’l a votació oberta a la ciutadania coincidint amb la votació per a les llistes autonòmiques que es produirà el 31 de gener.

Però l’assemblea va decidir no sols obrir l’elecció del candidat a la ciutadania, sinó també la votació de tota la llista, que es farà obligatòriament per a les grans ciutats com València, Alacant, Elx o Castelló, i que també s’està fent en altres ciutats com Ontinyent o Sueca, encara que amb uns terminis diferents.

Comparteix

Icona de pantalla completa