Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] Un manual per a després de la crisi, per Sergi Tarín

Sergi Tarín / València.

¿Com recuperar sectors estratègics i devastats per la crisi? ¿Com fer del turisme un eix vertebrador entre l’interior i el litoral? ¿Com convertir els centres històrics en motor econòmic del territori? Estos són alguns dels assumptes que aborda el llibre Indústria, turisme, ocupació, ciutat, coordinat pel catedràtic de Geografia Humana, Joan Romero, i editat per Valencians pel Canvi.

Una obra “útil, que és el millor que es pot dir d’una publicació”, al parer de Vicent Soler, degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, que es presentà este divendres a la sala d’actes del Col·legi Major Rector Peset. Un volum que radiografia, en clau valenciana, la crisi econòmica i aporta idees per tornar a refer la llar després de la tempesta. Un temporal conjuntural, però també de llarga volada des de l’arribada del Partit Popular el 1995 i la implantació d’un model econòmic que, a judici dels autors, ha destruït sectors estratègics com el tèxtil o la sabata i ha estigmatitzat el turisme sota un model unilateral bastat només en les xifres de visitants (i no en la qualitat) i en les grans obres faraòniques.

Altra qüestió cabdal és la importància de les ciutats, un recurs estratègic al País Valencià, que connecta el territori i esdevé anella en una cadena superior que enllaça amb la Mediterrània Occidental i les grans urbs europees. Una xarxa valenciana de forta densitat que cal unir amb criteri de país i amb els fils d’un model econòmic consensuat i participatiu.

Estes són algunes de les idees que s’escoltaren durant la taula redona que, amb el títol ‘Pensar el País Valencià més enllà de la crisi’, seguí la presentació del llibre. El següent vídeo fa una síntesi de les propostes més reivindicades pels autors.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa