Diari La Veu del País Valencià
Lluís Planes es presenta a les primàries de Compromís
Voro Maroto / eldiario.es

Militant de Compromís, ha anunciat que es presentarà a les primàries del partit. Intentarà ser diputat en les Corts Valencianes en la llista que, excepte sorpresa, serà encapçalada per Mònica Oltra, com a número 1, i Enric Morera, de 2. La seua carta de presentació està titulada ‘Terra neta i aigua clara’, en homenatge a un cantaor amic.

Entre altres coses, el seu manifest no oculta el seu cabreig davant el panorama sociopolític actual. “Conéixer de primera mà el menyspreu per la cultura pròpia. Assabentar-me del miserable cas Cooperació protagonitzat pel conseller [Rafael] Blasco. La indignació que em produeix treballar diàriament fent créixer projectes empresarials mentre els polítics, valencians i espanyols, siguen del color que siguen, només es preocupen del seu estatus i del dels més poderosos…”.

Planes assegura estar en contacte, en la seua labor com a mecenes, amb 200 associacions solidàries i més de 100 músics, a molts dels quals -Pep El Botifarra- per exemple, ha patrocinat via, quasi sempre, el micromecenatge. Crescut amb la música d’Al Tall o Ovidi Montllor, el seu pare, el fundador de l’empresa que ara gestiona amb els seus germans, va ser regidor del PP en el seu poble, Massamagrell.

Ell ha tirat per una altra via. Després de presentar-se a les eleccions municipals de 2011 per Compromís en el seu municipi, diu haver comprovat en primera persona com la coalició és l’única que treballa “en un projecte polític social per al bé comú i el progrés” dels valencians.

En conseqüència, Planes competirà amb quasi tots els diputats de Compromís i altres candidats per asseure’s en les Corts Valencianes. Si es guanya un escó, circumstància que en el partit creuen difícil, ja que competirà amb altres 43 aspirants, es podria donar un cas quasi insòlit: un empresari d’èxit assegut en el parlament autonòmic. Un empresari, com es diu en les xarxes socials, patriota.

Aquesta informació ha sigut publicada en eldiario.es. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa