Diari La Veu del País Valencià
El València estreny el setge sobre els ‘hooligans’ d’ultradreta del club
Voro Maroto / eldiario.es

“S’endurirà per part de tots la persecució a qualsevol element ultra que no respecte els valors de l’esport i la convivència. El València perseguirà i posarà tots els mitjans perquè aquests elements no existisquen en el nostre estadi de Mestalla. Mesures amb les quals el València no permetrà l’accés a qualsevol element ultra ni radical que falte el respecte al futbol en general”, ha dit Amadeo Salvo, el president del club.

D’entrada, la directiva de l’equip no va acudir a una reunió prevista amb la Corba Nord. A més, va endurir la seguretat en el València-Rayo Vallecano del darrer dissabte. Els escorcolls es van intensificar i les banderes i pancartes van ser mirades amb lupa en l’única graderia del València on el futbol es veu dempeus. La policia i la seguretat del club va treballar de valent, en la línia marcada pel govern i la Lliga de futbol Professional després de la mort d’un aficionat del Deportivo de La Corunya en la brutal baralla entre ultres esdevinguda fa 15 dies al costat de l’estadi de l’Atlètic de Madrid.

L’expulsió de Yomus sembla que no serà fàcil. La Corba Nord, que es declara apolítica i pacífica, es va crear en 2012 després de la fusió de Yomus, la penya Gol Gran i la incorporació de centenars de joves amb ganes d’animar el seu equip. La directiva de la Corba Nord ha tancat files amb la part més radical de la penya.

“Tenim una filosofia molt clara i només en som un”, diu la Corba Nord en un comunicat en el qual anuncia el seu suport a Yomus. En solidaritat amb ells, i en protesta pel tracte amb el club, el grup no va animar l’equip contra el Rayo durant 43 minuts, un fet insòlit. Tampoc va mostrar la seua pancarta.

A més, fer fora de l’estadi els Yomus no serà fàcil. El club no pot denegar l’accés a l’estadi als socis que no estiguen castigats administrativament o judicial. I fa anys que no protagonitzen incidents violents en el camp, encara que ‘hooligans’ suposadament vinculats a la penya han sigut relacionats amb diverses algares al carrer.

Al desembre de 2013, van destrossar el bar de Madrid freqüentat pels ultres de l’Atlètic. Aquesta mateixa temporada, es van enfrontar als Riazor Blues, els ultres del Deportivo de la Corunya, a la Corunya.

Al novembre, es van escoltar durant uns segons crits sobre l’assassinat d’un jove antifeixista, Guillem Agulló, en el desplaçament de l’afició del València al camp del seu veí, el Llevant.

Aquesta informació ha sigut publicada en eldiario.es. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa