Diari La Veu del País Valencià
La farsa de Carlos Fabra sobre la compra per part dels libis de l’aeroport
EFE/ Castelló

Segons han informat fonts de la Conselleria d’Economia, la Generalitat ha obert la possibilitat a altres grups empresarials de realitzar ofertes per a l’adquisició de l’aeròdrom castellonenc.

El president d’Aerocas, Carlos Fabra, va afirmar dijous passat que el termini donat a l’empresa hispana-líbia per a presentar l’aval que formalitzara la compra concloïa aquest dilluns.

No obstant açò, Carlos Fabra va explicar que si aquest grup empresarial presentava la carta de pagament al llarg d’aquesta setmana “ni la Generalitat, ni Aerocas es negarien a acceptar l’oferta”.

La Conselleria d’Economia ha explicat hui que no s’ha rebut la carta de pagament per part d’aquest grup inversor i que a partir d’ara sí s’acceptaran ofertes d’altres grups interessats.

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, va afirmar dimecres passat a Castelló que si no es presenta aquesta carta de pagament, s’obrirà “un procés mitjançant el qual la Generalitat assumirà la gestió de l’aeroport per a engegar-lo el més prompte possible”.

La Conselleria d’Economia ha apuntat que es manté el termini previst per a la posada en funcionament de l’aeròdrom castellonenc a l’octubre.

No obstant açò, les fonts no han pogut precisar si hi ha un termini concret per a la presentació i negociació de noves ofertes abans que la Generalitat decidisca gestionar directament la infraestructura, tal com va apuntar Alberto Fabra.

El president va explicar que si no s’arribava a un acord per a la venda de l’aeroport, seria la Generalitat la que passara a gestionar la infraestructura.

Alberto Fabra va assegurar també que poden arribar ‘més ofertes’ de compra però va matisar: “No anem a retardar l’obertura de l’aeroport”.

El grup hispà-libi és fins ara l’únic que, segons ha admès la Generalitat, ha presentat una oferta de compra que ha sigut estudiada per Aerocas, i que suposava l’adquisició de les instal·lacions aeroportuàries per 87,5 milions d’euros i una inversió per a la zona franca i industrial confrontant per 112,5 milions.

Segons Carlos Fabra, “s’ha estat treballant amb aquest grup inversor durant set mesos” i la setmana passada va assegurar tenir la ‘certesa moral’ que presentaria l’aval per a poder continuar amb les negociacions de compra.

Comparteix

Icona de pantalla completa