ACPV insta el PP a aprovar sense esmenes la ILP per una RT valenciana

'Si el Govern valencià no obri ja un servei de ràdio i televisió és perquè no té voluntat real de fer-ho'
15 desembre 2014 01:00h

RedactaVeu / València.
 
Hui és un dia històric per a la democràcia valenciana: per primera vegada, les Corts valencianes obrin la porta als ciutadans que han donant suport a una Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Les 90.000 signatures recollides en 4 mesos, i la constatació de l’extensió social del malestar creat per un Govern que ha tancat tots els mitjans de comunicació públics en llengua pròpia, han fet que la petició de la Comissió Promotora de la ILP de poder comparèixer davant les Corts per a explicar directament el seu projecte, compte amb la resposta positiva de tots els grups parlamentaris. I per això hui, l’advocat Antoni Montiel compareix, en nom de la Comissió Promotora, davant la Comissió de Peticions de les Corts.

Davant aquest fet històric, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) –entitat impulsora de la ILP, i que fa molts anys que treballa per garantir que els valencians puguem gaudir d’una oferta el més ampla possible de mitjans de comunicació audiovisuals de masses (això és, de ràdio i televisió) en la nostra llengua–, insta les Corts valencianes, i particularment al grup parlamentari majoritari, a aprovar sense esmenes el projecte de llei que la ILP presenta, per respecte als 90.000 valencians que l’han signada i a la immensa majoria de la societat valenciana que comparteix la reivindicació de no ser una autonomia de segona, perquè votar en contra de la ILP o desvirtuar-la amb esmenes que significaren no comprometre’s amb un calendari determinat seria menysprear els valencians.
 
Si el Govern valencià vol realment obrir un servei de ràdio i televisió pot fer-ho immediatament, aprovant aquesta ILP i respectant el calendari que s’hi proposa. Ara sabrem, per tant, si el grup majoritari a les Corts i el Govern tenen una voluntat real de corregir la seua pròpia política de censura i tancament dels mitjans públics en la nostra llengua, o només pretenen buscar excuses davant una societat que ja no els creu i que els ha retirat majoritàriament la confiança.
 
Aprovar la ILP íntegrament i sense esmenes és l’única mostra possible de respecte a la ciutadania, de defensa del dret dels valencians a l’autogovern, i de recuperació d’una ràdio i televisió valencianes que, també, seria el primer pas per a la fi de la censura de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià.
 
I si l’actual grup majoritari en les Corts i l’actual Govern valencià no fan aquests passos, amb la seua obcecació facilitaran l’arribada d’una nova majoria parlamentària i d’un nou Govern d’aquí pocs mesos.
 next