Diari La Veu del País Valencià
Puig creu que el Govern del PP és ‘il·legítim’ perquè va guanyar ‘amb trampes’
RedactaVeu / València

El secretari de Reformes Democràtiques del PSOE i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dilluns que el Govern del PP és “il·legítim perquè va guanyar les eleccions de forma il·legítima, fent paranys des del primer minut”, per la qual cosa “ja fa temps que haurien d’haver dissolt les Corts i haver convocat eleccions”. Així mateix, ha demanat “explicacions” al president de la Generalitat i del PPCV, Alberto Fabra.

Puig s’ha expressat en aquests termes en un comunicat després que el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) que instrueix la part valenciana del ‘cas Gürtel’ haja processat a 15 persones per delicte electoral i falsedat en les eleccions de 2007 i a altres 18 per les generals de 2008, entre els quals es troben el exvicepresident del Consell, Vicente Rambla; el exsecretari general del PPCV i diputat en les Corts, Ricardo Costa, o la també parlamentària Yolanda García.

El dirigent socialista ha assegurat que “la justícia ha dictaminat que el PP anava dopat a les eleccions” i ha posat l’accent que “és el PP el que està processat per fer paranys en democràcia”. Per açò, ha assegurat que “en qualsevol democràcia es prendrien ara mateix decisions fonamentals”.

A més, ha incidit que “en aquest moment Alberto Fabra, qui també apareix en aquest cas a través de les seues inicials (A.F.) ha d’explicar amb claredat quina va ser la seua col·laboració personal amb la trama i ha de donar les explicacions que mereixen els ciutadans per l’actuació del seu partit perquè el processament és al seu partit”. El líder dels socialistes valencians ha subratllat que “les responsabilitats són de tota la cúpula del PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa