Diari La Veu del País Valencià
Over aconseguí un contracte de 110 milions de pessetes amb la conselleria de Castellano malgrat ser la més cara
RedactaVeu /València

Segons la informació coneguda fins al moment, aquest va ser el primer gran contracte que va aconseguir Over Màrqueting amb la Generalitat Valenciana, precisament quan Serafín Castellano estava al capdavant de la Conselleria de Sanitat de la qual, l’empresari Daniel Comprat, va arribar a obtenir fins a set contractes amb Over Màrqueting i almenys altres dos amb empreses satèl·lit.

En la seua contestació, el Consell només facilita una part dels documents que conformen l’expedient, però oculta uns altres tan importants com les ofertes presentades al concurs o les factures que justifiquen la realització de les insercions publicitàries.

“Una vegada més queda demostrat que la transparència del Consell de Fabra pot ser poca o cap, però mai es compleix el que es disposa en el Reglament de Les Corts quan es tracta de casos de presumpta corrupció en el PP”, denuncia Blanco.

L’ocultació de les factures impedeix conéixer com es va justificar la campanya per a la divulgació del Pla d’Humanització de l’Atenció Sanitària, per la qual Over Màrqueting va cobrar 110 milions de pessetes (661.113’32 euros).

El que sí pot constatar-se fàcilment en la documentació facilitada per la Conselleria de Sanitat és que Over Màrqueting va aconseguir l’adjudicació del contracte malgrat presentar l’oferta més cara de les nou empreses que van concórrer al concurs.

En la resolució d’adjudicació, signada el 27 d’abril de 2001 pel llavors sotssecretari per als recursos de Sanitat, Máximo Caturla, l’empresa Over MCW obté la puntuació més baixa en la valoració econòmica però trau una gran diferència a totes les altres en la part tècnica.

“És realment cridaner que Over Màrqueting rebera una valoració tècnica tan exagerada, doblegant en la puntuació de la seua proposta creativa a la resta d’empreses, moltes d’elles de reconeguda solvència. Tenint en compte que Daniel Mercado va reconéixer haver rebut adjudicacions manipulades del Govern Valencià, inclouré aquesta documentació en una próxima ampliació de la meua denúncia davant el jutjat d’instrucció número 3 de Palma”, anuncia Blanco.

Cal recordar que el titular de dit jutjat, José Castro, va dictar el passat 21 de desembre un acte en el qual uneix la denúncia d’Esquerra Unida a la peça separada número 27 del sumari del cas Palma Arena i anuncia, “en el seu moment oportú serà interrogat per ell Don Daniel Horacio Mercado Lozano”

Ignacio Blanco considera de “màxim interès” aquesta declaració de l’empresari que va confessar la seua participació en la trama de finançament il·legal del PP balear i que va ser el publicista de capçalera de Zaplana i Serafín Castellano entre els anys 2001 i 2004.

“Supose que a més d’un li tremolaran els genolls pensant en què puga dir Mercado, qui, a diferència de Correa o El Bigotes, està confessant els seus delictes i col·laborant amb la justícia”, recorda el diputat de la formació d’esquerres.

Blanco espera que el procés judicial avance perquè es depuren totes les possibles responsabilitats penals, però entén que també és necessari exigir “explicacions polítiques, que fins al moment no s’han donat. Per açò defensaré aquesta setmana en el Ple de Les Corts la proposta d’Esquerra Unida de crear una comissió d’investigació sobre el cas Over Màrqueting”.

Comparteix

Icona de pantalla completa