Oltra: ‘Fabra és president de la Generalitat gràcies a la corrupció’

La diputada de Compromís, en conèixer la interlocutòria del jutge sobre la part valenciana del ‘cas Gürtel’, subratlla que ‘grans constructors pagaven els actes del PP a canvi de contractes amb l'administració pública’
15 desembre 2014 01:00h
RedactaVeu / EP / València

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Oltra, ha criticat aquest dilluns, després de conèixer la interlocutòria del jutge sobre la part valenciana del 'cas Gürtel', que hi ha “molta connivència amb la corrupció” i ha destacat que “Alberto Fabra és president de la Generalitat gràcies a la corrupció”.

Oltra s'ha expressat en aquests termes en un comunicat després que el jutge de la sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV), que instrueix la part valenciana del 'cas Gürtel', haja processat 15 persones per delicte electoral i falsedat en les eleccions de 2007 i altres 18 per les generals de 2008, entre els quals es troben l’exvicepresident del Consell Vicente Rambla; l’exsecretari general del PP valencià i diputat en les Corts, Ricardo Costa, o la també parlamentària Yolanda García.

“El PP va concórrer a les eleccions fent trampa, sobrefinançats”

“Cada vegada està més certificat que el PP va concórrer a les eleccions fent trampa, sobrefinançats”, ha manifestat la diputada de Compromís, qui ha afegit que “es pagaven actes del partit amb els diners de tots els valencians, fora dels límits legals”. “Grans constructors pagaven els actes del PP a canvi de contractes amb l'administració pública”, ha subratllat.

En aquest sentit, considera que “hem de reflexionar com a societat de quina manera les lleis ens poden defensar de situacions com aquesta, on algú guanya les eleccions fent paranys, sense que es concórrega en igualtat de condicions, i que després açò no tinga conseqüències a nivell electoral i seguisquen governant”.
 

Per a la parlamentària de Compromís, “és escandalós que hi haja persones processades que seguisquen sent diputades. I no solament diputats, també ha sigut processada l'actual gerent del PP de la Comunitat Valenciana, a qui Alberto Fabra podria cessar del seu càrrec, i no ho fa perquè no vol, no té cap excusa per a no haver-la cessat”, ha ressaltat.


next