Diari La Veu del País Valencià
Sí que Podem vs Clar que Podem

RedactaVeu / València.

El candidat de Sí que Podem, a la Secretaria General de Podem a València, Roberto Jaramillo, ha assenyalat la necessitat que té la formació de dur a terme una campanya d’explicació sobre quin és el procés actual d’organització del partit i, posteriorment, quin serà el camí fins a les eleccions.

Així ho ha assegurat Jaramillo als mitjans de comunicació minuts abans de començar la presentació dels candidats de Sí que Podem a les eleccions internes de Podem a la ciutat. En aquest sentit, ha insistit que per a poder arribar a la gent i explicar el projecte, necessiten ajuda del Consell Ciutadà estatal que espera que s’involucre.

Per al candidat de Sí que Podem, existeix “un perill i una por real” al fet que els ciutadans no entenguen ni els objectius, ni els processos de conformació de Podem. “Jo li l’he explicat als meus pares cinc vegades i encara no els queda molt clar com funciona el tema”, ha indicat.

Pel que fa a l’elecció a la Secretaria General de Podem a València, la llista de Sí que Podem s’enfronta amb la de Clar que Podem i la votació es desenvoluparà del 26 al 30 de desembre. En aquest punt, Jaramillo ha recalcat que “no hi haurà cap llista guanyadora ni perdedora, ni la que perda se n’anirà” perquè l’elecció dels representants no es duu a terme mitjançant “llistes completes”, sinó que els ciutadans podran decidir entre ambdues llistes els seus representants, per la qual cosa “sempre hi haurà gent participant”.

Inquirit sobre quina serà la seua acció a València en cas d’eixir secretari general, Jaramillo ha sostingut que el que més els preocupa en aquests moments és “com enllaçar l’estructura de partit amb el que abans era un moviment social”.

En aquest sentit, ha agregat que estan apreciant com “a poc a poc” està baixant l’afluència en els cercles i, segons ha explicat, creu que aquest fet s’entén perquè la gent “no veu que tinga un enllaç adequat”. “Per a açò proposem que la coordinadora de cercles de tots els districtes i de sectorials tinga veu dins d’aquest Consell Ciutadà i que hi haja dos representants que parlen en nom d’ells”, ha sostingut.

Al mateix temps, ha agregat que han inclòs en el Consell Ciutadà les assemblees socials perquè siguen “un lloc de trobada on tant els cercles, com l’estructura de partit, com tots els moviment socials que així ho desitgen, puguen debatre i arribar a acords i que com a mínim es reunisquen cada any i abans dels processos electorals perquè puguen servir per a crear programa polític”, ha detallat.

D’aquesta manera, i preguntat per les línies del programa polític, el candidat ha insistit que primer cal “començar a educar” en què és realment Podem.

“Podem no és que el jo decidisca ara ni que et diga les línies que jo crec que hauria de tenir el programa, jo tinc la meua opinió, però la base d’açò és que tots decidim quin és el programa que creiem que és millor per a tots”, ha concretat.

Respecte a la candidatura a les autonòmiques, ha precisat que quan acabe l’elecció del secretari general de Podem a València, s’iniciarà un procés, al gener i febrer, per a presentar candidatura a les eleccions autonòmiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa