Diari La Veu del País Valencià
Gürtel: El PP va demanar a Costa que no deixara el seu escó

Europa Press / València.

L’exsecretari general del PP valencià i diputat autonòmic, Ricardo Costa, deixarà les Corts abans que acabe aquesta legislatura, segons han informat fonts properes al parlamentari, que han indicat que no ha deixat encara l’escó perquè el partit li ho va demanar per a no dilatar el procés judicial.

Així ho han assegurat als mitjans fonts pròximes al diputat després de la interlocutòria del jutge de la sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV), que instrueix la part valenciana del ‘cas Gürtel’, en el qual processa Costa, al costat d’altres persones, per delicte electoral i falsedat en les eleccions de 2007 i 2008.

En aquest sentit, han precisat que sí acabarà l’any en les Corts -aquesta setmana se celebra l’últim ple-, però no la legislatura, cosa que va decidir abans de l’última resolució judicial, tot i que encara no té decidit en quin moment marxarà.

D’aquesta manera, han assegurat que si no ha deixat abans l’escó és perquè el PP valencià li ho va demanar per a no retardar el procés. Ricardo Costa considera que aquesta causa judicial és del PP, i no seua personal, ja que ell no era administrador de les campanyes electorals.

En la causa també queda encara processada una altra diputada del PP Yolanda García, per la qual cosa, malgrat l’anunciada renúncia de Costa, el cas seguiria en el Tribunal Superior de Justícia valencià si la parlamentària no decideix igualment deixar el seu escó.

Comparteix

Icona de pantalla completa