Diari La Veu del País Valencià
L’examen teòric d’oposicions a Educació tindrà dues proves eliminatòries
RedactaVeu / València

Segons la Generalitat, a la fase d’oposició que representarà el 60% del total de l’examen, es duran a terme, com a principal novetat, dues proves de caràcter eliminatori, és a dir, que hauran d’aprovar-se tots dos exàmens per a superar aquesta fase. La primera prova, que es valorarà amb un màxim de 10 punts, tindrà dues parts de cinc punts cadascuna. La part A serà l’examen teòric per escrit, amb una durada de dues hores i la part B serà el supòsit pràctic.

Cadascuna de les parts de la primera prova ha de suposar un mínim de 3 dels 10 punts i s’aprovarà amb un cinc, obtingut de la suma de les dues parts, quan la puntuació de cada part siga un mínim del 25 %. La segona prova, que es valorarà amb un màxim de 10 punts, tindrà una durada d’una hora. Contarà també amb dues parts i se superarà amb un cinc. La part A serà la presentació i defensa de la programació didàctica i la part B serà la preparació i exposició d’una unitat didàctica.

A l’últim examen de 2011 es va celebrar una única prova amb dues parts en les quals, el 40% de la nota era el desenvolupament d’un tema per escrit i el 60% la presentació de la programació i de la unitat didàctica. Com a principal novetat en aquesta part, en aquestes oposicions desapareix l’apartat específic de cursos, seminaris i grups de treball, on es podia obtenir fins a 4 punts. No obstant açò, la LOE introdueix un nou apartat de “altres mèrits”, on es pot obtenir fins a 2 punts a elecció de les diferents administracions educatives. En aquest cas, la Conselleria d’Educació ha decidit puntuar amb dos punts, és a dir, amb la màxima puntuació, tenir el títol de B2, C1 i C2, o equivalents d’anglès, alemany, francès, italià.

La fase de concurs té una valoració màxima de deu punts distribuïts en tres parts, dues de cinc punts cadascuna i el ja esmentat nou apartat d’altres mèrits, amb dos punts com a màxim. La principal novetat quant a la baremació de les proves és un canvi important en el pes que tindran les dues parts que integren tradicionalment les proves sobre la nota final, respecte a les últimes oposicions. En aquest sentit, la fase d’oposició ponderarà dos terços de la nota final, enfront del 60% que va representar en les últimes proves. Açò suposa que es concedeix més importància a l’examen i que augmenta el seu protagonisme. No obstant açò, la fase de concurs o mèrits puntuarà un terç.

Aquestes oposicions, que se celebraran el pròxim mes de juliol, es convoquen per a cobrir 300 places de personal docent, de les quals 240 s’oferiran per a l’ingrés en el Cos de Mestres i 60 estaran dirigides a Formació Professional. L’oferta contempla un total de 70 places de l’especialitat de llengua anglesa, 50 places d’educació infantil i 80 places d’educació especial, en concret 50 d’audició i llenguatge i altres 30 de pedagogia terapèutica. Finalment en el Cos de Mestres, la convocatòria de les oposicions també contemplarà 20 places per a l’especialitat d’educació física i altres 20 per a música.

Comparteix

Icona de pantalla completa