Diari La Veu del País Valencià
Culpen el Consell del tancament del centre d’ocupació de Síndrome de Down

RedactaVeu / Castelló de la Plana

El diputat a les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha acusat el Consell del tancament del centre d’ocupació de la Fundació Síndrome de Down.

“Reclamem a la Conselleria d’Ocupació una mínima sensibilitat amb el centre d’ocupació i que així puga continuar donant servei a Castelló”, ha exigit el parlamentari.

Fabra dóna l’esquena a qui més ho necessiten”

Per a tormo, “és terrible veure com el nostre govern dóna l’esquena a aquells que més ho necessiten i en lloc de donar suport posa a aquestes associacions pedres en el camí amb l’objectiu d’estalviar-se subvencions”, afirma el diputat, per a qui el tancament del centre “no era inevitable, ha tingut molt a veure l’actitud del mateix Consell”.

El parlamentari ha recordat que en els últims anys, coincidint amb la crisi que ha colpejat “durament” les comarques del País Valencià, la Conselleria “ha anat atacant econòmicament el centre social d’ocupació d’aquesta fundació, que va passar de tindre 20 usuaris a 8 en dates més recents”, fins que el SERVEF “ha donat el colp de gràcia amb requeriments administratius que ofegaven l’organització”.

Aquesta exigència, després de 14 anys d’activitat, “no era una prioritat absoluta” segons Tormo, qui considera que el PP “ha aplicat un rigor que no tenen amb altres empreses privades propietat dels seus amics”.

>

Venjança per l’actitud reivindicativa?

El representant d’esquerres ha valorat la lluita d’aquesta fundació en defensa dels interessos de les persones amb discapacitat i que han sigut durant molts anys una molèstia per al govern per la seua reivindicació constant de les subvencions endarrerides. “No descartem que aquesta situació tinga en origen una venjança des del PP contra una organització molesta i reivindicativa”, ha assegurat.

Tormo també ha criticat que el Consell, en lloc d’estimular l’ocupació a les nostres comarques, “està sent tot un fre, propiciant noves persones a la cua de l’atur”.

“El PP s’està convertint en tota un màquina de crear desocupació, sent més dolorós, si cap, perquè estem parlant d’un sector de la població que té molts problemes per accedir a un treball i que necessita polítiques actives per part de les administracions públiques per a garantir els seus drets com a ciutadans i ciutadanes”, conclou el diputat d’Esquerra Unida.

Comparteix

Icona de pantalla completa