Diari La Veu del País Valencià
Per què Català no pregunta si volen que els nostres fills estudien en barracons?
RedactaVeu / Sagunt

La Plataforma per l’Educació Pública del Camp de Morvedre ha emés un comunicat en el qual recomana als pares i mares “no participar en la consulta lingüística” projectada per la Conselleria d’Educació cap a les famílies.

“Aquesta consulta suposa crear un problema que no existeix i, a més a més, utilitzar l’educació obligatòria i els nostres fills i filles amb finalitats electoralistes que la Conselleria impulsa amb aquestes ocurrències maniquees”, denuncia l’esmentada Plataforma.

Segons reitera el portaveu de la Plataforma per l’Educació Pública del Camp de Morvedre “la consulta clara i legal no és aquesta” sinó que és la que “ja es realitza quan les famílies fan la preinscripció per a matricular els seus fills i filles, un document on han d’assenyalar en quin programa volen que estudien”.

Segons subratlla la Plataforma, “els diferents col•lectius que la formem -Escola Valenciana, la FAPA València i la Coordinadora d’AMPA del C.M., sindicats STEPV i CCOO i sindicats d’estudiants- de fet, esperaven unes altres consultes orientades a resoldre els problemes reals, i no ficticis, de l’educació a la nostra comarca i a la resta del país”.

Per això, des de l’entitat asseguren: “Voldríem saber per què la Conselleria d’Educació no ens pregunta: Vol vosté que el seu fill o filla estudie en barracons o en un institut fantasma? Vol que els llibres de text siguen gratuïts com contempla l’article 27 de la Constitució Espanyola? ¿Què opina vosté de l’augment de ràtio a les aules i les retallades de personal docent que en els darrers tres anys arriben a la quantitat de més de quatre mil professors i professores?”

Beques, retallades i mancances

A més, apunten que també voldrien consultar per les beques de menjador, les beques de transport i les retallades en els pressuposts assignats per l’administració, a més de per les mancances en l’atenció a l’educació de 0 a 3 anys i als xiquets i xiquetes amb necessitats especials o a les demandes no cobertes de la Formació Professional o en Cicles Formatius… “Per què Conselleria d’Educació no ens pregunta per aquests assumptes?”, subratlla la Plataforma.

Segons recorda el col•lectiu, els programes lingüístics dins dels projectes educatius als nostres centres, fins ara, “han sigut d’èxit”. “Potser per això –subratllen- la Conselleria vulga marejar, potser perquè no li interessa l’educació publica”. Tanmateix consideren “aclaridor” l’interés de la Conselleria d’Educació “pel negoci que suposa l’ensenyament privat”.

“Que no parlen de democràcia quan lleven capacitat de decisió”

I és que “amb aquestes consultes i entrebancs administratius, entenem que l’objectiu de la Conselleria és treure profit de l’embolic i donar quefer”, denuncia la Plataforma per l’Educació Pública, que assegura que “estem completament a favor de totes les mesures per a potenciar la participació de les famílies en les decisions dels centres”, però, “ara bé, que la Conselleria no parle de democràcia perquè a les famílies se’ls ha llevat tota possibilitat de tindre capacitat de decisió als centres”.

Finalment, José Manuel Tarazona indica com a portaveu de la Plataforma que la Conselleria d’Educació “ha perdut el nord i una mostra més és aquesta consulta destarifada”. “No volem aquest tipus de consultes perquè no podem tolerar la manipulació de les famílies per part de la Conselleria d’Educació. Per tant, la Plataforma per l’Educació pública del Camp de Morvedre demana a pares i mares que no participen d’aquesta consulta”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa