Diari La Veu del País Valencià
El Síndic de Greuges obliga l’Ajuntament a invertir en el museu arqueològic
RedactaVeu / València.

El Centre Arqueològic de lAlmoina de València va rebre fa 6 anys el premi de segon millor museu d’Europa pel seu projecte innovador i pel seu avanç en el desenvolupament dels museus arqueològics al centre urbà; no obstant això, les retallades en Cultura i la falta de pressupost per mantenir els equips audiovisuals en condicions ha provocat que en alguns casos portaran molts mesos – i fins i tot anys – sense funcionar després d’avariar-se, la qual cosa va disparar les queixes dels usuaris. Durant els últims anys ha estat habitual trobar-se amb una gran quantitat de punts tecnològics fora de servei.

Davant aquesta situació, que impedia els visitants aprofitar tot el potencial del centre museístic, l’associació Cercle per la Defensa i Difusió del Patrimoni Cultural va comunicar a l’Ajuntament per escrit els desperfectes identificats i va decidir acudir al Síndic de Greuges perquè demanara a la corporació municipal “reservar partides pressupostàries suficients per solucionar les avaries, i que es repararen com abans millor”.

Després de les queixes formulades per aquest col·lectiu valencià, el Síndic va demanar a l’Ajuntament que “extremara els seus esforços per reparar les deficiències del museu arqueològic”. Per la seua banda, el Consistori es va basar en les dificultats pressupostàries per no donar solució a les deficiències referides, encara que l’associació considera que són molts anys seguits de problemes en aquest sentit i que hi ha hagut temps suficient per destinar la partida pressupostària corresponent. Finalment, i després de més de 20 mesos de peticions i escrits del col·lectiu i de les recomanacions del Síndic, l’Ajuntament ha reparat tots els audiovisuals i mòduls interactius. “És una molt bona notícia, però lamentem que el problema s’haja ajornat tant en el temps”.

Comparteix

Icona de pantalla completa