Els Simpson compleixen un quart de segle

Homer, el personatge més volgut de la mítica sèrie de la qual us oferim una interessant llista de curiositats
25 desembre 2014 01:00h

RedactaVeu / EP / València / Madrid

Aquest passat dimecres 17 de desembre Els Simpson compliren 25 anys. Els seguidors han triat Homer com el millor de la mítica sèrie de televisió. De fet, el patriarca de la família groga d'Springfield és, amb molt, el personatge més volgut del públic ja que acumula el 82 per cent dels vots del lectors d’Europa Press. El segueixen Bart, amb un 8 per cent; Lisa i Maggie, ambdues amb el 4 per cent dels vots; i Marge, que es queda amb tan sols el 2 per cent.

Més igualats són els resultats a l'hora de triar el millor personatge secundari de la sèrie creada per Matt Groening. Ralph, el xic més 'especial' d'Springfield s'ha imposat amb el 20 per cent dels vots. El segueixen el solitari Moe, amb el 16 per cent, i l'adinerat Senyor Burns i el veí Ned Flanders, tots dos amb el 15 per cent dels vots.

Sorprenent és, si més no, el resultat a l'hora de triar la millor estrella convidada en la sèrie. De totes les celebritats que han desfilat per la sèrie en el seu quart de segle de vida, el públic es queda amb George Bush (pare) que acumula el 29 per cent dels vots. Completen el podi el científic Stephen Hawking i l'actor a Star Wars Mark Hamill, tots dos amb el 13 per cent dels vots.


El capítol 231 de la sèrie estrenat en l'onzena temporada, en la qual Homer es fa ric venent el 'Tomacco', una mescla de tomaca i tabac altament addictiva, ha sigut triat com el millor episodi de la història dels Simpson. Pel que fa a la millor temporada, els lectors han triat, amb un 12 per cent dels vots, la setena com la millor de la sèrie.

Pel que fa als que ja no estan, Tony 'El Gros', el mafiós d'Springfield, és el personatge mort a qui els enquestats més troben a faltar. Per davant fins i tot de Mico Simpson, la mare de Homer, i de Maude Flanders, l'esposa de Ned.

Aclaparadors són també els resultats a l'hora de triar el millor doblador de la sèrie en espanyol. El públic recorda Carlos Revilla, l'actor que va posar veu a Homer en les onze primeres temporades de la sèrie i que va morir el 28 de setembre de 2000.


Malgrat que la sèrie de Matt Groening ja té més de 600 episodis, sempre hi ha algun detall més per conéixer d'aquesta família.

Curiositats de la sèrie

Des de Telegraph han realitzat una llista amb 25 curiositats dels Simpson, des que Jesús i Déu són els únics personatges amb cinc dits fins que D'oh!, el mític lament de Homer, apareix en els guions com a “grunyit molest”.

ELS ÚNICS PERSONATGES AMB CINC DITS

Déu i Jesús són els únics personatges dels Simpsons que tenen cinc dits, tant en les mans com en els peus. La resta dels personatges tenen tres dits i un polze en cada mà.

PER QUÈ SÓN GROCS?

Matt Groening va decidir que Els Simpson serien de color groc per a tractar de captar l'atenció dels espectadors que feien zàping.

SILUETES I PENTINATS DISTINTIUS

El creador de la sèrie també dissenyà cada membre de la família per a ser perfectament identificable per la seua silueta. Per açò les formes del seu cap i els seus pentinats són tan diferents.

LA VEU DE HOMER, LA MÉS POPULAR

La veu de Homer Simpson és la més descarregada per als navegadors a tot el món. Per davant de Darth Vader o Ali G.

ELS COGNOMS SÓN NOMS DE carrers

Lovjoy, Quimby, Flanders, Kearney... aquests cognoms d'habitants d'Springfiled són en realitat noms de carrers de Portland, Oregon, la ciutat natal de Groening.

SENSE CENSURES

Una clàusula específica del contracte dels creadors de la sèrie impedeix que els directius de FOX facen curts o exercisquen qualsevol tipus de control creatiu sobre els episodis. El que permet als Simpson burlar-se, fins i tot, de la seua pròpia cadena.

HOMER, EN TOTS ELS EPISODIS

L'únic personatge dels Simpson que té diàlegs en tots els episodis de la sèrie és... Homer!


LES APARICIONS DE RAINER WOLFCASTLE

Els breus clips de les aparicions de McBain, a qui interpreta Rainer Wolfcastle, al llarg de diverses temporades dels Simpson, poden unir-se en un clip de 4 minuts. Segons Al Jean, el productor, açò no va ser intencionat, però els seguidors de la sèrie han demostrat que tenen sentit si s'ajunten.

"LA COSA MÉS XIMPLE QUE HE VIST"

En 1990, la primera dama Barbara Bush va descriure els Simpson com “la cosa més ximple” que havia vist. Poc després, Marge li va escriure una carta personalitzada amb què li demanava que no fóra tan crítica i que la seua família intentava ser millor.

ELIZABETH TAYLOR VA POSAR VEU A MAGGIE

Matt Groening és l'encarregat d'emetre els sorolls que produeix Maggie amb el seu xumet, però Elizabeth Taylor va ser l'encarregada de donar veu a Maggie en 1992, quan va dir la seua primera paraula: "Papà".

SMITHERS ERA NEGRE

L'assistent del Senyor Burns, Waylon Smithers, era negre en el primer episodi. Groening en un primer moment va pretendre que fóra blanc però un error de color durant la producció de l'animació va fer que apareguera negre en el pilot. El creador va pensar a mantenir el personatge tal qual, però algú va assenyalar que posar un negre com a ajudant podria crea controvèrsia i van tornar a la idea original.

EL SEGON NOM DE MILHOUSE

El millor amic de Bart, Milhouse té un segon nom que sol mantenir-se ocult: Mussolini. Sí, Milhouse Mussolini Van Houten és el nom complet.

QUANT COSTA MANTENIR UN BEBÈ?

Durant els títols de crèdit, la caixera del supermercat passa a Maggie per l'escàner i apareix la xifra: 847,63. Aquesta quantitat és la mitjana estimada en dòlars que costava mantenir un bebè als Estats Units en 1989. En la temporada 20, aquesta xifra va passar a ser de 486,52 dòlars.


QUÈ TÉ EN COMÚ AMB TIM BURTON?

El seu compositor. Danny Elfman és el creador de la BSO de gran part de les pel•lícules de Tim Burton, i també és el compositor de la sintonia inicial dels Simpson.

LA CONDICIÓ DE PAUL I LINDA MCCARTNEY

La parella va acceptar aparèixer en l'episodi 'Lisa, la vegetariana' amb la condició que la jove Simpson es mantinguera allunyada de la carn durant la resta de la sèrie. Hui dia, Lisa segueix sent vegetariana.

ELS DOBLADORES FRANCESOS

Els actors que doblen la veu de Homer i Marge en la versió francesa dels Simpson, Phillipe Peythieu i Veronique Augereau es van conéixer durant les audicions i es van casar una dècada després.

LA CANVIANT LONGITUD DELS GAGS

La longitud dels gags del sofà depén del temps que hagen d'emplenar els productors. Si l'episodi és curt, la capçalera inicial és més llarga. Si l'episodi és més llarg, el gag s'acurta.


NOMS REALS

Els noms dels integrants de la família Simpson estan trets de la família de Matt Groening, com els seus pares i els seus germans. Excepte Bart, que és un anagrama de 'Brat', que significa “mocós”. I com a dada, el cognom Simpson significa fill de babau.

HOMER ANAVA A SER KRUSTY

Les siluetes de Homer i Krusty són tan similars perquè el patriarca dels Simpson estava destinat a ser el famós pallasso. La idea era que Bart no respectara el seu pare, però sí adorara algú similar a ell, per la qual cosa es va deixar oberta la porta a un gir que situava Homer com a l'ídol indiscutible del seu fill. La idea va ser abandonada per ser massa enrevessada per als primers episodis.

MICHAEL JACKSON VA ESCRIURE 'DO THE BARTMAN'

BARTMAN Michael Jackson va escriure i va exercir de productor de Do the Bartman, un tema interpretat per Nancy Cartwright, l'actriu que posa veu a Bart. I el senzill va encapçalar la llista d'èxits del Regne Unit durant tres setmanes en 1991, i a més té videoclip:

UN EPISODI - CONCURS

Qui va disparar al Sr. Burns? És un episodi creat per Groening a manera de concurs perquè els fans pogueren endevinar la resposta a la pregunta que dóna títol al capítol. Pocs van ser els que van endevinar que la culpable era Maggie Simpson.

ELS SIMPSON FINS AL 2082

FOX posseeix els drets dels Simpson per altres 68 anys. És a dir, podria estar emetent episodis de la ficció animada de Matt Groening fins al 2082.

HOMER I LISA TENEN CORREU ELECTRÒNIC

L'adreça de correu de Lisa és smartgirl63_@yahoo.com, i la de Homer és ChunkyLover53@aol.com. Si proves a enviar-los un correu obtindràs resposta. Per exemple, si escrius a Homer, una de les contestacions que podries rebre és aquesta: “Benvolgut Nerd, has escrit al correu electrònic de Homer Simpson. No puc respondre't en aquest moment, així que envia un paquet de Duff al 642 d'Evergreen Terrace, Springfield, Estats Units.”

TÉ EL SEU RÈCORD GUINNESS

Els Simpson és la sèrie d'animació més longeva de la petita pantalla, ja que supera fins i tot els Picapedra. De fet, té fins i tot el Rècord Guinness.next