Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja exigir deu infraestructures prioritàries per al País Valencià
Europa Press / RedactaVeu / València / Madrid

En la moció s’insta el Govern a consensuar amb la Generalitat i els agents socials un mapa de prioritats en matèria d’infraestructures. Per a açò, es basa en les propostes presentades el passat 7 de juliol per nou organitzacions empresarials valencianes que van denunciar el “tracte discriminatori” al qual, al seu judici, el Govern sotmet la seua comunitat en les decisions sobre inversió pública.

El diputat socialista i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha denunciat la “marginació sistemàtica” del País Valencià, indicant que els quatre Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) aprovats durant el govern de Mariano Rajoy han produït un dèficit d’inversió -prenent com a referència la població de la regió- de més de 1.700 milions d’euros.

Després d’acusar la ministra de Foment, Ana Pastor, de no complir la seua paraula pel que fa al desenvolupament d’infraestructures, Puig ha afirmat que el problema no és que hi haja menys diners per la crisi, sinó que el que hi ha “es reparteix d’una manera absolutament insolidària” entre els diferents territoris.

Tant Joan Baldoví, de Compromís, com Ricardo Sixto, d’EUPV, han donat la raó al PSOE i han acusat el PP de “vendre una realitat que no existeix” i de “consolidar una situació d’injustícia” al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa