Diari La Veu del País Valencià
Dissabte, tots a Antella en protesta contra la venda del Xúquer
RedactaVeu / Antella

La plataforma Mesa pel Xúquer ha fet una crida a participar en la concentració que tindrà lloc aquest dissabte, dia 20 de desembre, a les 12h a l’Assut d’Antella amb el lema ‘El Xúquer no es ven’. Els organitzadors han fet una crida als ciutadans i ciutadanes del País Valencià perquè “facen un esforç per vindre a la concentració i per difondre la convocatòria” a totes les organitzacions.

Aquesta és una de les propostes que es van aprovar el passat dissabte 13 de desembre en la reunió celebrada a Alzira per analitzar el canvi de postura dels regants de la Ribera amb l’acceptació del transvasament d’Alarcón i la situació creada.

Denuncia davant la UE i tribunals de l’Estat espanyol

En la mateixa reunió, després del debat, es plantejaren una sèrie de propostes, a més de la celebració de l’esmentada concentració, entre les quals figuren:

Denunciar a la Unió Europea l’incompliment de les condicions que es van fixar en 2006 per al transvasament des de la Marquesa. Adjuntem el document de condicions.

Denunciar a la Unió Europea el malbaratament produït amb fons públics europeus en el transvasament des de la Marquesa (uns 400 milions d’euros, amb subvenció europea de 120 milions d’euros) o amb la construcció de dessaladores (la de Mutxamel costà 80 milions d’euros i està finalitzada i sense funcionar).

Estudiar la presentació d’una denúncia als tribunals espanyols una vegada es conega la fórmula legal per a transvasar aigua del Xúquer des d’Alarcón.

Realitzar una Setmana pel Xúquer durant la primera setmana de març a Alzira, per a la qual es convocarà una reunió al mes de gener (es va parlar del 20 de gener). Es va comentar que en aquesta setmana es podia convidar els candidats a les eleccions autonòmiques perquè rubricaren un document de suport a les reivindicacions de la Mesa pel Xúquer.

Visitar Alacant per explicar tant la problemàtica del Xúquer com la manipulació que està efectuant el lobby de l’aigua, amb l’objectiu d’informar i neutralitzar la propaganda que es produeix a les comarques del sud.

Elaborar uns punts per a que els partits els incloguen en els seus respectius programes electorals.

Per altra part, els assistents destacaren la necessitat de sumar i treballar de manera unitària per aconseguir la plena recuperació del Xúquer i de l’Albufera. També es va manifestar que els principals responsables de tot el “desficaci” en matèria d’aigua que afecta el Xúquer, a l’Albufera i altres masses d’aigua, són el Govern de l’Estat espanyol i la Generalitat Valenciana com a màxims organismes que havien de vetlar pel compliment de la llei i per la defensa del caràcter públic de l’aigua.

Segons la Mesa pel Xúquer, els governants estan consentint i animant aquest mercadeig amb l’aigua de tots, donant ales al lobby de l’aigua de les comarques del sud i permetent la venda de l’aigua del Xúquer a canvi de diners, com han aprovat els regants de la Ribera.

Al document adjunt a aquesta informació, trobareu un PDF d’una notícia publicada al diari Información d’Alacant on s’evidencia “com el lobby de l’aigua no es conforma amb l’aigua d’Alarcón i continua demanant un altre transvasament des de Cortes”. “Com per anar cedint!”, apunten des de Mesa pel Xúquer.

Comparteix

Icona de pantalla completa