Diari La Veu del País Valencià
El Tempir recomana no participar en la consulta lingüística d’Educació
RedactaVeu / Elx

Per tant, aquesta consulta, que és poc transparent i gens fiable per no tenir mecanismes participatius de control que no siguen altres que els de la Conselleria, comporta crispar lingüísticament la comunitat educativa valenciana (crea un problema on no n’hi ha cap) a fi de dificultar fins al paroxisme l’avanç del valencià com a llengua vehicular en els centres educatius perquè quede totalment marginat o circumscrit a reductes comarcals. Així, la Generalitat fa deixadesa de la seua obligació estatutària de garantir als pares que els seus fills puguen estudiar a tot arreu en valencià.

El Tempir s’hi oposa, a aquesta consulta, i anima la comunitat educativa a oposar-s’hi també, per voler crear confusió i desorientació amb un embolcall aparentment democràtic mentre tanca línies en valencià o no garanteix la tria lingüística de desenes de milers de pares que volen el valencià com a llengua vehicular en l’ensenyament.

Farem tot el que estiga a les nostres mans per frenar aquesta consulta de costellada. L’única consulta possible és la que realitzen els pares quan emplenen les sol·licituds de matriculació, és a dir, durant la preinscripció. En definitiva, recomanem als pares i a les mares que no participen en la consulta per no ser vinculant i voler manipular l’opinió pública sense cap debat previ informatiu i realitzat amb temps.

Comparteix

Icona de pantalla completa