Diari La Veu del País Valencià
Crida per a manifestar-se aquest dissabte a València contra la ‘llei mordassa’
RedactaVeu / València

Un dels membres de la PAH, Miguel Pérez, ha assenyalat en una roda de premsa a les portes del CIE de Sapadors que els ciutadans “han d’eixir al carrer” el dissabte: “No podem retrocedir i perdre drets que tant ens han costat aconseguir”, ha postil·lat. “La PAH diu no a la ‘llei mordassa'”, ha agregat.

Per la seua banda, Ángela Pedraza, portaveu dels col·lectius de les persones migrants, ha explicat que la manifestació començarà a les 18 hores en la plaça de l’Ajuntament, seguirà pel carrer Colón, en passar per la seu de Delegació de Govern, i conclourà davant el CIE de Sapadors.

En concret, la manifestació tindrà dos punts de convocatòria diferents, tots dos a les 18 hores. Sota el nom Manifestació Dia internacional dels drets de les persones migrants -Setena Marxa pel Tancament dels centres d’Internament d’Estrangers (CIE)-, partirà des de la plaça de l’Ajuntament, -on se sumaran columnes procedents d’altres barris com Orriols, Olivereta i Benimaclet- fins a la delegació de Govern -en el carrer Colom-, on esperaran concentrats els col·lectius contra la Llei Mordassa. En eixe punt, confluiran tots dos moviments que marxaran de forma conjunta fins a la porta del CIE de Sapadors.

“Exigim la fi de la repressió dels drets de les persones, especialment dels immigrants”, ha agregat, al mateix temps que ha advocat pel dret a la manifestació sense por, pel rebuig de la societat civil a les batudes contra immigrants, contra les detencions il·legals en el CIE i contra els genocidis en les fronteres.

Des de les plataformes s’exigeixen “polítiques reals d’integració”, ha indicat Pedraza, per a cessar “amb el racisme institucional”. “També exigim una sanitat universal; no més contractes porqueria que sotmeten els immigrants a condicions d’esclavitud; i acabar amb el saqueig i l’espoli”, ha postil·lat.

Lluita “cada dia”

En aquesta línia, Pérez també ha assenyalat: “Els nostres col·lectius lluiten cada dia per la persones sense sostre, les que estan hipotecades, les famílies que no poden pagar un lloguer mentre la banca té milers de pisos buits i les Administracions no habiliten suficients habitatges socials”, ha indicat.

“Ara, oposar-se a un desallotjament o ocupar una sucursal bancària comportarà multes altíssimes i, fins i tot, la possibilitat d’anar a presó. A més, exercir el dret a vaga o manifestar-se enfront del Parlament serà delicte. D’altra banda, els controls policials seran encara més arbitraris i els registres corporals seran habituals i estarà prohibit captar proves visuals de maltractament policial i, per descomptat, fer-les públiques”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa