Diari La Veu del País Valencià
GVA impulsa el desallotjament d’una família amb un menor discapacitat

Sergi Tarín / Paterna

Soledad Ceballos és mare fadrina de tres fills menors. El més gran, Fernando, de 12 anys, té una discapacitat psíquica del 44%. Tots quatre viuen des de juliol en un pis ocupat al barri de la Coma (Paterna). L’anterior inquilina, Maria Teresa Rubio, va faltar l’abril passat. El seu pis és una adjudicació de l’antic Institut Valencià de la Vivenda (ara Entitat d’Infraestructures, EIGE), depenent de la Generalitat. Rubio va expressar una darrera voluntat: que sa casa no tornara a l’Administració, sinó que fóra cedida a algun veí del barri sense sostre. I va triar Soledad, qui acudí a l’EIGE per regularitzar la situació i abonar tres mensualitats endarrerides.

Però els funcionaris de l’EIGE no volgueren fer-li el traspàs de la casa i la denunciaren. El novembre passat li arribà la resolució de judici ràpid amb data de desallotjament: 18 de desembre.

Soledad, que està al corrent de lloguer, llum i aigua, va acudir a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). La mediació d’esta entitat antidesnonaments féu recular l’EIGE i aconseguí que l’Ajuntament de Paterna també sol·licitara recentment una moratòria de tres mesos. Cap ni una no ha tingut efecte, ja que la magistrada Mª Isabel Izquierdo, del jutjat 17 de la localitat de l’Horta, decidí ahir continuar amb el desallotjament. La pressió de veïns i activistes de la PAH, que impediren l’entrada de la policia i de la comissió judicial, arrancaren una interlocutòria que atorga tres dies a Soledad per presentar un nou recurs.

“És paper mullat i una treva escassa”, denuncià ahir Raquel Rubio, de la PAH, per a qui la jutgessa “ha demostrat una evident manca de sensibilitat cap al dret a la vivenda i els drets del menor”. “Creiem que continuarà endavant amb el desallotjament”, manifestà i alhora evidencià el contrasentit de voler deixar en el carrer una família amb tres menors, tot i que a la Coma “hi ha un centenar de vivendes buides i tapiades”.

El següent vídeo descriu l’ambient i la tensió que es visqué ahir junt al portal de Soledad.

Comparteix

Icona de pantalla completa