Diari La Veu del País Valencià
La PAH ocupa la sucursal de Bankia a Llíria per paralitzar un desnonament

RedactaVeu / Llíria

El tancament dut a terme ahir durant més de cinc hores per part d’una vintena de membres de la PAH de Camp de Túria i altres veïns que s’han sumat voluntàriament a l’acció de protesta en la sucursal de Bankia a Llíria per tractar de paralitzar el desallotjament de Paula del seu habitatge, s’ha saldat satisfactòriament malgrat la presència de les forces de seguritat.

Així i després d’hores de tensió “s’ha aconseguit finalment, “i per primera vegada en els casos coneguts per la PAH amb Bankia”, un document escrit amb compromís de dació en pagament per a Paula, amb refinançament de 25.000€ als avals”, segons ha informat la PAH de Camp de Túria en un comunicat.

En la nota, els organitzadors del tancament es congratulen pel recolzament ciutadà i pel resultat obtingut: “Una vegada més la PAH Camp de Túria demostra que amb desobediència civil i pressió s’aconsegueixen resultats justs”, subratllen.

Al llarg del matí del passat dijous, segons les mateixes fonts, s’han rebut “nombroses mostres de suport i afecte per part dels veïns de Llíria, com han sigut els aplaudiments des de les balconades, i fins i tot persones que s’han sumat al tancament o s’han oferit a ser identificades després del requeriment de la guàrdia civil, donant exemple de solidaritat i dignitat ciutadana”.

La PAH s’ha vist obligada a arribar a aqueixos extrems “a causa del sagnant cas de Paula”, sobre qui pesa una hipoteca avalada pels seus pares, “i en aquests moments ningú d’ells pot fer front al pagament”. La subhasta de l’habitatge de Paula té data per al 8 de gener.

En el comunicat es recorda que després de 5 hores de tancament en la sucursal, “demostrant que no s’abandonar ia sense solució, i malgrat l’amenaça que ha suposat l’arribada de les Forces de Control de Masses de la Guàrdia Civil per a desallotjament forçós, la PAH s’ha mantingut en el lloc, ferm al seu propòsit”.

Després de “diverses mentides” de Bankia prometent la dació i denegant-la després; després d’un avortament de bessons “produït per ansietat i estrès”; després de diagnòstic i tractament de malaltia psiquiàtrica severa, després de l’aparició del càncer en un dels avalistes; després de diverses reunions amb el responsable de recuperacions de l’entitat “sense resultat algun”; la PAH Camp de Túria “s’ha vist abocada a ocupar de manera indefinida la sucursal de Bankia a Llíria, tractant així de forçar una solució viable per a Paula que evite el seu desnonament i deute per a tota la vida”.

Paula mostra emocionada l’escrit.

Finalment, en la nota feta pública aquest divendres es recorda que durant més de 2 anys, Paula ha barallat per la dació en pagament, sol•licitada 5 vegades amb tot el lliurament de documentació que açò comporta.

Comparteix

Icona de pantalla completa