Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] Pablo Iglesias: ‘Dret a decidir, sí, però sobre totes les coses’

 ACN / RedactaVeu / Barcelona.

Bany de masses de Pablo Iglesias a Barcelona. El secretari general de Podemos ha omplit a vessar el pavelló de la Vall d’Hebrón amb el seu primer gran míting des que ostenta el càrrec.

S’ha compromés amb el dret a decidir sobretot, ha reivindicat la força de la gent per un 2015 de “canvi”, ha criticat la política d’austeritat de Mariano Rajoy, José Luis Rodríguez Zapatero i Artur Mas, i ha endurit el to en parlar de corrupció.

El debat nacional de Catalunya, també sobre la taula. “Vull que Catalunya se’n vaja? No. Però sé que la casta espanyola ha insultat els catalans […] alguns volen fer política alçant murs, nosaltres preferim estemdre ponts”.

També ha recalcat que “Dret a decidir sí, però sobre totes les coses.

Pablo Iglesias ha desembarcat a Barcelona per donar el tret de sortida a la campanya La Marxa del canvi, en un acte multitudinari al pavelló de la Vall d’Hebrón de Barcelona. Part del públic, unes 3.000 persones, s’han quedat sense seient i, segons l’organització, moltes no han pogut ni entrar al recinte. Ovacionat pel públic a crits de ‘presidente’, entre d’altres, Iglesias ha tancat l’acte lila.

En l’eix nacional, Iglesias ha assegurat que no vol una Catalunya independent però ha al·legat saber que “la casta espanyola ha insultat els catalans” perquè no han entès el caràcter, diu, plurinacional i multilingüistic espanyol. A partir d’aquí, “alguns volen fer política alçant murs, nosaltres preferim tendir ponts”, ha sentenciat.

En aquest sentit, s’ha mostrat compromès amb el dret a decidir, però com ja havia dit anteriorment, per decidir sobre tots els temes. “Per suposat, però implica decidir sobre tot”. I pel líder de Podem -era el seu primer acte com a secretari general- això passa entre d’altres per encetar un procés constituent que “obri portes i finestres” per discutir “amb tothom de tot”. De fet, Iglesias també ha parlat de què és ‘pàtria’. Treu ferro a les banderes i posa tot l’interès en “els comptes bancaris”. “Qui els té a Suïssa o Andorra és un traïdor del seu poble, no tenen més pàtria que els seus diners; es diguin Pujol o Rato”, ha reblat.

Abraçada de David Fernàndez a Artur Mas

Només d’arrencar el discurs, Iglesias ha assegurat que no ha vingut a Barcelona per demanar ni vots ni favors i que desconfia dels polítics que prometen. Tot seguit, però, el líder de Podemos ha promès que mai s’abraçaria a Artur Mas ni Mariano Rajoy. Sense mencionar la CUP directament, Iglesias ha llençat la frase en clara referència, però, a l’abraçada entre Artur Mas i David Fernàndez en la nit del procés participatiu del 9-N.

Eix social 

Iglesias, que ha començat el discurs amb un ‘Comença el canvi, bon dia Barcelona’ en català, ha carregat contra el Pedralbes quan incrementa renda mentre Ciutat Meridiana passa a ser coneguda com a ‘ciutat desnonament’. Iglesias ha apel·lat a la força de la gent per començar un canvi el 2015 i ha assegurat que és d’això de què té “por el poder”. “Tenim un tresor, no tenim diners als bancs, tenim desenes de milers de persones que volen canviar i els ho demostrarem”, ha reblat en una crida a la participació a la manifestació que han convocat el 31 de gener a Madrid.

Precisament en clau més social, Iglesias ha assegurat que el poder no tem ni l’esquerra ni les coalicions de partits sinó que tem la gent. Ha descartat així la proposta d’un pols d’esquerres que, entre d’altres, defensa Joan Herrera. “Alguns ho diuen i ho diuen de bona intenció”, ha admès Iglesias a la part final del seu discurs.

El líder de Podemos ha estat precedit per Gemma Galdón i per Gemma Ubasart, responsable de la secretaria de Plurinacionalitat i impulsora de la formació. Iglesias es reunirà aquest dilluns amb la portaveu de Guanyem Barcelona, Ada Colau.

2015, comença el canvi. Pablo Iglesias i Gemma Ubasart

PODEMOS 2 círculos

Comparteix

Icona de pantalla completa