Diari La Veu del País Valencià
La Infanta Cristina a la banqueta, Grau se’n deslliura
Europa Press / Palma

Així ho ha decidit en l’acte d’obertura de judici oral del cas Nóos, que ha dictat aquest dilluns i en el qual finalment ha resolt no aplicar sobre la Duquessa de Palma la denominada doctrina Botín, que impedeix jutjar algú si únicament l’acusa qui exerceix l’acció popular, en aquest cas Manos Límpias, que sol·licita huit anys de presó per a la germana del Rei Felipe VI.

En la seua resolució judicial, Castro apunta que la Infanta va contribuir, com a sòcia de Aizoon, al fet que Urdangarin facturara a través d’aquesta societat, com si de rendiments d’activitats econòmiques és tractaren, i no personals, les retribucions que va cobrar de nombroses entitats privades de les quals era conseller assessor, i d’aquesta manera tributar menys en la seua declaració de la renda de 2007 i 2008.

Per a justificar la seua petició de huit anys de presó -quatre per cadascun dels dos delictes fiscals-, Manos Límpias considera que la Duquessa va incórrer en una agreujant, i va ser la d’haver interposat una societat per a ocultar la vertadera identitat dels obligats tributaris.

De fet, Manos Límpias, igual que la Fiscalia, considera que Aizoon era una de les mercantils fictícies que integraven l’entramat societari presumptament pensat per Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres amb l’objectiu de desviar els fons obtinguts per l’Institut Nóos des de les Administracions públiques. Mitjançant aquesta trama tots dos s’haurien apoderat de fins 6,2 milions d’euros de Balears, País Valencià i Madrid.

El jutge sobreseu la causa contra el vicealcalde de València, Alfonso Grau

D’altra banda, el jutge ha acordat sobreseure la causa contra el vicealcalde de València i president del patronat de la Fundació Turisme València, Alfonso Grau.

Així consta en un acte, en el qual el jutge arxiva la causa contra Grau i desestima les peticions de judici oral contra ell. Grau havia sigut imputat per les tres edicions de València Summit organitzades per l’Institut Nóos, presidit pel duc de Palma, Iñaki Urdangarin.

Comparteix

Icona de pantalla completa