Diari La Veu del País Valencià
Grezzi proposa que València siga escenari continu de rodatges de cinema i publicitat

RedactaVeu / València

“Els rodatges de cinema i publicitat en espais urbans són una font d’ingressos directes i indirectes en les ciutats, i que una ciutat com València estiga deixant d’obtenir-los per la negligència del seu actual govern municipal és alguna cosa que, si està en la meua mà, solucionaré immediatament”.

Amb aquestes paraules, Giuseppe Grezzi, portaveu de VerdsEquo a València i candidat en les Primàries de Compromís per València, ha anunciat la seua intenció de crear en la ciutat una Film Comission, nom habitual amb que es bateja a l’entitat que gestiona els permisos, coordina i atrau a les productores que desitgen realitzar els seus treballs de cinema o publicitat en ciutats.

“Madrid o Barcelona, que sí tenen Film Comission, serveixen d’escenari anualment per a una mitjana de 1.500 rodatges, mentre que a València amb prou faenes arriben a la cinquantena, i açò no solament es deu a la diferència de coneixement internacional entre les urbs, sinó a la deixadesa manifestada fins ara pel govern municipal de Rita Barberá”, assegura Grezzi.

No obstant açò, continua, “aquesta és una situació fàcilment revertible amb la creació d’una Film Comission, que a més d’atraure produccions, ofereix una gestió integral per a facilitar les necessitats especials que aquestes requereixen, i tan sols requeriria la dedicació plena de tres treballadores”. Segons explica el candidat, la possibilitat de convertir València en escenari de rodatges publicitaris i de cinema “no es pot deixar escapar i tinc constància que València ho està fent”.

Ingressos indirectes i creació d’ocupació

Segons ha aportat a partir de diferents trobades amb persones implicades en aquestes produccions, cada rodatge, encara que no supose una gran quantitat d’ingressos directes en les arques municipals per l’arrendament d’espais públics (“encara que tampoc cap despesa, doncs les productores corren amb totes les que generen les filmacions”), sí genera una gran quantitat d’ingressos indirectes.

“D’una banda parlem de rodatges que donen treball regularment entre 50 i 300 persones. Si són d’ací, estem generant ocupació en la indústria audiovisual, afectada per la desastrosa gestió i tancament de RTVV; i si part d’ells són de fora, a més estem reportant beneficis en pernoctacions, restauració, etcètera”, apunta Grezzi. “Però ací no acaba la cosa”, afegeix, “perquè l’exposició de la ciutat en aquestes peces, ja siguen publicitàries o cinematogràfiques, suposaria un increment del coneixement exterior de València que generaria un benefici indirecte exponencial”.

En definitiva, subratlla Giuseppe Grezzi, “amb la Film Comission s’obtindrien els resultats que Camps o Rita prometien als valencians amb la Fórmula 1, però sense robar-los per a beneficiar a les seues amistats. Simplement treballant de manera honrada i eficaç i generant ingressos”.

Per eixe motiu, conclou el candidat verd, “d’arribar a l’equip municipal, l’obertura de la Film Comission serà, per la facilitat per a organitzar-la i els beneficis que pot generar immediatament en la ciutat, un dels meus primers objectius”.

Comparteix

Icona de pantalla completa