Diari La Veu del País Valencià
El partit neonazi Alianza Nacional torna a obrir delegació al País Valencià

RedactaVeu / València

Després d’haver estat uns anys inactiu al País Valencià, el partit neonazi Alianza Nacional (AN) va presentar dissabte passat, dia 20 de desembre, a València la seua nova delegació al “levante español”, segons publica antifeixistes.org.

La presentació va tindre lloc en una discreta sala de conferències del centre del cap i Casal, amb escassa publicitat i passant totalment desapercebuts, on van assistir representants d’altres organitzacions i el líder de la formació, Pedro Pablo Peña.

Cal recordar que el partit neonazi Alianza Nacional va tenir certa repercussió al País Valencià a partir de l’any 2007, quan va incloure a les seues llistes municipals Pedro José Cuevas Silvestre, assassí de Guillem Agulló. Cuevas formava part de la llista del partit per la localitat de Xiva, on hi residia qui fou l’impulsor d’aquest partit, Juan Manuel Soria Monfort, jutjat aquest any al cas Panzer, pel qual fou absolt, com la resta d’imputats.

AN es va fundar als pocs mesos de l’Operació Panzer, casualment a València, amb un acte a la plaça de Saragossa on també hi va actuar el cantant del grup de RAC Batallón de Castigo, Eduardo Clavero.

AN va fer servir la mateixa seu que els nazis del Frente Antisistema (de l’Operació Panzer), al número 69 de l’avinguda de les Tres Creus. El partit anuncià l’any 2009 que dissolia la seua delegació valenciana, i alguns dels seus impulsors crearen una organització “ecologista” que no va tindre cap tipus d’activitat ni repercussió.

Actualment, AN forma part de la coalició La España en Marcha, junt a La Falange, el Movimiento Católico Español i altres formacions feixistes, obsessionades amb la unitat d’Espanya, alguns militants i simpatitzants de la qual han protagonitzat incidents com els de Blanquerna.

Per altra banda, la Fiscalia del Tribunal Suprem va obrir diligències el mes d’octubre de 2013 per estudiar la possible il•legalització d’Alianza Nacional.

En el PDF que acompanya aquesta informació podeu trobar la crònica de l’acte de presentació feta per la formació neonazi.

Comparteix

Icona de pantalla completa