Diari La Veu del País Valencià
STEPV, AFID i CPI presenten més de 300 queixes al Síndic de Greuges pels impagaments

RedactaVeu / València

Més de 300 persones, entre docents interins i funcionaris de carrera, han emplenat el formulari que acompanya la queixa al Síndic de Greuges pels impagaments de les nòmines del professorat interí i dels sexennis al funcionariat de carrera, segons han informat fonts de la Intersindical (STEPV).

Tal i com ja ha explicat abans aquest sindicat, “ja són quatre mesos que una part del professorat a qui els corresponia cobrar un nou sexenni encara no l’han cobrat. Els problemes interns a les direccions territorials han ocasionat aquesta situació”, assegura STEPV.

Així, una part important del professorat interí ha estat tres mesos sense cobrar, “tot i que sembla que, per fi, s’ha normalitzat aquesta situació”.

Però una part del professorat que havia d’haver cobrat el nou sexenni des d’agost encara no ho ha fet o n’ha cobrat només una part. En aquest cas, els problemes interns de la Conselleria, especialment al compte formació de cada docent, que recull les activitats de formació requerides per el cobrament dels sexennis, han fet que les direccions territorials “estiguen gravant a mà les nòmines d’aquest professorat per incorporar el complement del sexenni. I novament, això ha generat retards en molts docents, que encara no l’han cobrat”, segons STEPV.

STEPV, juntament amb AFID i la CPI, van realitzar concentracions en octubre per l’impagament de la nòmina al professorat interí, i han presentat una queixa al Síndic de Greuges que recull la situació del professorat interí i del funcionariat de carrera que no ha cobrat els sexennis. En la queixa es sol•licita al Síndic que inste l’administració a dotar dels recursos necessaris les direccions territorials i evitar que cap docent es quede sense la seua nòmina durant els primers mesos del curs, “cosa que és, desgraciadament, massa habitual”, segons STEPV.

També es demana que es corregisca “immediatament” el compte formació per tal que es normalitze la situació dels sexennis.

Comparteix

Icona de pantalla completa