Diari La Veu del País Valencià
Declaració institucional de Borriol per a la retirada de plaques a corruptes

RedactaVeu / Borriol

L’Ajuntament de Borriol redactarà una declaració institucional per a la retirada de plaques commemoratives a polítics condemnats i empresonats com Carlos Fabra, després de l’acord aconseguit per unanimitat a instàncies del grup municipal socialista en la sessió plenària celebrada el passat dilluns.

El PSPV també va aconseguir l’acord de tots els grups per a col•locar una placa en el cementeri municipal en record a la Memòria Històrica previ acord del missatge que es gravarà en la mateixa. El portaveu municipal socialista en l’Ajuntament de Borriol, Francisco Pastor, ha manifestat la seua “satisfacció” per aconseguir l’acord de tots els grups en tots dos temes.

Els socialistes de Borriol van portar una moció al ple en la qual demanava la retirada de les plaques commemoratives instal•lades en places i edificis públics de Borriol a l’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, a la presó per greus delictes.

Pastor va retirar la moció després de la predisposició de l’alcalde i la resta de partits a redactar una declaració institucional en la qual es deixe constància que la corrupció és un fenomen que requereix de la implicació de tots els poders públics i de la societat en el seu conjunt “i passa per retirar plaques que enalteixen els qui ara estan condemnats i empresonats i per visibilitzar en cadascun del nostre actes el rebuig als qui s’aprofiten de la política en benefici propi i embruten la imatge que els ciutadans tenen dels polítics”, ha dit el portaveu socialista Francisco Pastor.

D’altra banda, el grup socialista va aconseguir en el mateix ple, també per unanimitat, que se situe una placa en el cementeri municipal al costat de les restes enterrades de veïns anònims que van morir durant la contesa civil i amb l’objectiu de donar compliment a la Llei de la Memòria Històrica.

El PSOE, a través dels seus diputats i senadors, ha elevat preguntes al Congrés i al Senat per l’incompliment reiterat a aquesta llei per part de l’alcalde de Borriol després de la seua negativa a col•locar alguna placa o monòlit en record d’aquests morts.

Ara, el PP i la resta de grups han acceptat la proposta socialista de redactar el text que s’inscriurà per a col•locar a principis del pròxim any eixa placa.

“Resultava contradictori que Borriol mantinguera unes plaques que recorden Carlos Fabra i no tinguera una inscripció que permeta mantenir viu el record de veïns que van morir en la contesa civil”.

Comparteix

Icona de pantalla completa