Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat paga interessos als bancs amb diners de l’assistència sanitària
RedactaVeu / EFE / València

Mollà s’ha referit en aquests termes a la transferència de crèdit de 15 milions d’euros de dos subprogrames de la Conselleria de Sanitat, per a pagar la tramitació d’expedients de liquidació d’interessos de demora, publicada en el DOCV.

La diputada de Compromís ha exigit al conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, que explique “en quines retallades de serveis es traduirà la desaparició de 15 milions d’euros per a assistència sanitària”. Per a Mollà, la transferència de crèdit “podria ser l’explicació a les retallades en el servei d’ambulàncies que vol aplicar la Conselleria de Sanitat i que afectaran greument a la qualitat de l’atenció dels pacients en augmentar el temps de resposta dels serveis mèdics”.

La portaveu d’Economia de Compromís ha destacat que si els 15 milions d’euros “corresponen només a interessos de demora”, el deute total “podria ascendir a uns 250 o 300 milions d’euros”. Mollà ha denunciat que, mentre, el Consell prefereix pagar als bancs en compte de rescatar les persones i es nega a realitzar una auditoria del deute, els ciutadans segueixen patint el desmantellament de l’estat del benestar i la paràlisi d’una administració ofegada per les seues obligacions bancàries.

Autoritzada una transferència a Sanitat de 15 milions per a pagar interessos

La Conselleria d’Hisenda i Administració Pública ha autoritzat una transferència de crèdit de 15 milions d’euros entre dos subprogrames de la Conselleria de Sanitat, amb l’objectiu de donar cobertura pressupostària a la tramitació d’expedients de liquidació d’interessos de demora. La resolució d’Hisenda considera “oportuna i viable” aquesta transferència de crèdit del subprograma Gerència i Administració de l’Agència Valenciana de la Salut (AVS) al d’Assistència Sanitària.

Comparteix

Icona de pantalla completa