Diari La Veu del País Valencià
La Conselleria reconeix que només el 5% dels pares van votar la consulta
Europa Press / RedactaVeu / València

En total eren entre 170.000 i 180.000 famílies les que havien de votar d’Infantil i Primària de l’escola pública, ja que cal descomptar els alumnes de la privada concertada d’aquests nivells, que no estaven convocats. Sobre aquest univers seria entorn el 5% els qui han votat. Tant els sindicats, com Escola Valenciana i altres associacions s’han posicionat en contra d’aquesta mesura.

L’administració educativa assenyala que es tracta de la primera consulta que es fa i apunta “que no serà l’última”. De fet, precisa que s’està treballant ja per a fer-la per la jornada contínua.

Malgrat l’escàs 5% la Conselleria fa una valoració positiva del percentatge de participació en el sondeig lingüístic. “Estem satisfets amb el resultat, ja que es tracta de la primera consulta”, asseguren, que entenen que els qui no han votat “estan satisfets amb l’actual model”.

Marga Sanz (EUPV): “Català ha d’aparcar la consulta vinculant per Internet a les famílies sobre la jornada escolar intensiva”

La diputada d’EUPV en les Corts Valencianes, Marga Sanz, ha assenyalat que “la consellera Català porta el camí de carregar-se la democràcia als centres buidant de contingut el Consell Escolar amb consultes carregades d’opacitat”. “I en aquest cas el Partit Popular està tractant d’ocultar les conseqüències que tindria la jornada escolar intensiva sobre la comunitat educativa i si afectarà a tots els centres sostinguts amb diners públics o sols als de titularitat pública”, ha afegit Sanz.

La parlamentària d’esquerres també ha recordat que les famílies “volen saber, en cas de jornada intensiva, si el menjador seguirà sent un dret amb ajudes i subvencions , si les extraescolars seguiran impartint-se i qui estarà a càrrec de l’alumnat i del centre a les vesprades”. “Per la seua part, el professorat i el personal de serveis volen saber les implicacions que la jornada escolar intensiva tindrà en la seua jornada laboral en relació a l’horari d’obertura del centre”.

“La consellera no aprèn del sorollós fracàs obtingut en la consulta sobre l’elecció de l’idioma per les famílies i insisteix en un mecanisme opac i que manca de debat per a decidir sobre un tema molt complex que afectarà a tota la comunitat educativa”, ha explicat Sanz qui ha afegit: “Exigim a Català que clarifique la posició de la Conselleria davant la possibilitat d’implantar la jornada escolar continuada, en allò que implique la jornada laboral del professorat i personal de serveis i que determine els seus compromisos en ordre a garantir el reforçament educatiu de l’alumnat i la conciliació de la vida laboral i familiar. Volem saber si afectarà a tots els centres sostinguts amb fons públics o sols als públics”. “No volem més discriminacions en un sistema que el Partit Popular està tornant cada cop més excloent i segregador”.

Comparteix

Icona de pantalla completa