Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat projecta un pont des de Dénia fins a Eivissa

RedactaVeu / València

La Generalitat Valenciana va encarregar a finals del passat mes d’octubre i després de comptar amb el vist i plau del Govern central, l’inici d’un projecte per a la construcció d’un pont que uniria el litoral valencià amb les Illes Balears a un prestigiós estudi d’arquitectura xinés autor del pont situat a la Badia de Hangzhou.

L’aprovació de l’avantprojecte es va materialitzar en una reunió celebrada el passat 17 d’octubre després que l’actual propietari del Valencia CF, Peter Lim, es mostrara favorable en anteriors reunions mantingudes en aquest sentit a participar en el finançament de l’obra, que tindria com a objectiu principal la potenciació del turisme de la península cap a les Illes.

Segons fonts pròximes al màxim accionista del club de Mestalla, tant Peter Lim com empreses xineses vinculades al seu entorn estarien disposades a aportar fins un 87 per cent dels fonts necessaris per a la construcció de la magna obra a canvi de la concessió dels beneficis obtinguts en concepte de peatge pel pas de vehicles i mercaderies per a un període “mínim d’entre 75 i 105 anys”.

El pont està projectat en un principi entre les localitats de Dénia i Sant Antoni del Portmany (Eivissa) els pilars del qual estaran submergits en el fons de la mar. Aquesta magna obra contaria amb una distancia de 104,98 quilòmetres de longitud, front als 36 quilòmetres de llargària del construït a la Badia de Hangzhou (est de Xina), el qual està considerat com una de les obres d’ingenieria de major dificultat de la història.

Aquest pont, amb una inversió de 1.420 milions de dòlars va ser sufragat en un 50,25% per companyies privades i la resta per empreses vinculades a l’Estat xinés.

Comparteix

Icona de pantalla completa