Diari La Veu del País Valencià
Comunicat de la presidenta de FAPA-València davant les acusacions de Maria Dolores Tirado
RedactaVeu / València

La presidenta de FAPA València, Eva Grimaltos, juntament amb el seu Consell de Govern, ha fet públic comunicat en resposta a les acusacions de Maria Dolores Tirado i en la qual explica els motius del conflicte amb la FAPA Penyagolosa de Castelló i la Gabriel Miró d’Alacant, el contingut de la qual es reprodueix íntegrament a continuació:

“Fapa-València reconeix a les AMPA de Castelló la seua lluita, que és la nostra, per l’escola pública. Els demana agermanament i unió contra les polítiques de l’administració. És un moment per a sumar i no per a restar, un moment on les agressions a la nostra cultura i la nostra llengua són tan dures que no ens podem permetre quedar-nos de braços encreuats i tampoc esperar solucions i diàleg per part dun govern que mai ens ha escoltat i que ens lleva la participació democràtica fins i tot als consell escolars. Aquest govern té clares pretensions ideològiques sobre l’escola de totes i tots , la nostra, la pública.

En la intervenció que realitzarem en l’Assemblea Estatal de CEAPA i que s’adjunta perquè tot el món puga llegir-la i valorar-la, nosaltres sols defensàrem la postura que les nostres assemblees triaren i el va fer on cal, en un fòrum tancat de reflexió i debat de política educativa. Allí Maria Dolores Tirado, malauradament, va presentar una candidatura amb Ramón López de COVAPA. No cal ni dir que no tenim res en contra que Maria Dolores Tirado presente candidatura, el problema és amb qui la presenta, ja que considerem que la forma de defensar lescola pública de la Gabriel Miró (COVAPA) dista molt del nostre dia a dia i de la nostra trajectòria al moviment de pares i mares. La Confederació Gonzalo Anaya que hui presideix Maria Dolores Tirado i que integra a FAPA-Penyagolosa de Castelló, Fapa- València i FAPA-Enric Valor dAlacant, defén lescola pública als despatxos quan cal, però també quan cal als carrers, en totes les mobilitzacions, vagues i Plataformes, conjuntament amb la resta de la comunitat educativa.

I és per això, como mai hem vist a la COVAPA secundant aquestes accions, posàrem en dubte en CEAPA l’aliança insòlita entre la presidenta de Fapa-Penyagolosa i el representant més destacat de la COVAPA i açò ho vam fer en el fòrum adequat, on es tracten aquests temes, sense publicar res a la premsa, eixe si que no és el fòrum de resolució de conflictes. A l’escrit no ofenem l’honor de la Penyagolosa, germana nostra, ni a les seues AMPA, senzillament critiquem una dirigent que fa aliança antinatura amb una confederació contraria a la qual ella presideix. Aliança feta d’esquenes als seus companys d’Alacant i València. Açò ens dol profundament ja que les FAPA hem de ser un exemple d’educació, confiança, integració, capacitats i habilitats de treball en equip .

REMARQUEM QUE MALGRAT TOT VOLEM QUE ELS COMPANYS I COMPANYES DE PENYAGOLOSA I TOTES LES SEUES AMPA SÀPIGUEN QUE ESTEM EN LA MATEIXA LLUITA I QUE MAI HEM DUBTAT DEL SEU BON FER EN CAP ACCIÓ TANT CONJUNTA COM INDIVIDUAL . Estem a la seua disposició perquè som conscients de la força de la CONFEDERACIÓ GONZALO ANAYA on totes i tots som necessaris i estem representats”.

Eva Grimaltos Escribà

Presidenta de FAPA-València

juntament amb el seu Consell de Govern

Comparteix

Icona de pantalla completa