Diari La Veu del País Valencià
Festival Internacional de Curts Art i Malalties a València
RedactaVeu / València

El 1er FICAE, Festival Internacional de Curtmetratges Art i Malalties, dedicat en exclusiva al món de la Malaltia a través de la mirada cinematogràfica, tindrà lloc del 14 al 16 de gener a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València.

Es tracta d’una iniciativa de la Càtedra Art i Malalties (UPV) i Proddigi Films amb l’objectiu de fomentar la sensibilització i consciència social sobre la malaltia com a procés de vida, així com desestigmatizar l’Hepatitis C i altres malalties tractables a través de visions positives.

El Festival se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de gener de 2014 a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i en ell els assistents podran veure curtmetratges de ficció, documentals, animació i altres propostes experimentals relacionades amb el món de la malaltia.

El Festival s’inaugurarà amb el visionat del multipremiat documental del realitzador portugués Joaquim Pinto “E agora? Lembra-me” (I ara?) i es clausurarà amb un lliurament de premis per a cadascuna de les categories, gràcies a la votació d’un jurat especialitzat.

>

A més, FICAE s’estendrà a altres seus com el Palau Cerveró (Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero), que albergarà la secció “Cinema fòrum”; la Casa de l’Alumne (UPV) amb un programa de curtmetratges enfocats a la prevenció de la salut titulat “Pensar la malaltia”; i la Mediateca de la Facultat de Belles Arts, que habilitarà un espai per a consultes digitals a altres propostes titulat “O–‐O–‐T (Altres unitats temàtiques)”, en la qual es podran veure treballs els continguts dels quals estan centrats en la divulgació de les malalties poc conegudes amb documentals o campanyes publicitàries.

Finalment en la pàgina web de la Càtedra Art i Malalties s’albergarà la secció “FICAE en línia” composta pels resultats de l’elecció d’uns dos-cents audiovisuals seleccionats a partir de diverses categories cercades en Vimeo.

>

Dividit en seccions com “La Classe mèdica”, “Una vida bona”, “Les cuidadores”, o “Malalties socials”, estaran a la disposició de qualsevol persona que estiga interessada en consultar aquests continguts.

Comparteix

Icona de pantalla completa