Campanya de recollida d'aliments per als refugiats sahrauís

Es durà a terme principalment en col·legis, associacions de veïns i supermercats
30 desembre 2014 01:00h
Europa Press / València

La associació ha indicat que el projecte es perllongarà fins l'últim cap de setmana de febrer, al mateix temps que han insistit que el programa és de "vital importància" per al moviment de suport a aquest poble, ja que, a més de suposar una ajuda "imprescindible" per als refugiats, "afavoreix la sensibilització pel que fa al conflicte sahrauí".

D'aquesta manera, la recollida d'aliments es durà a terme principalment en col·legis, associacions de veïns i supermercats, encara que, han indicat que, s'acceptarà un altre tipus de donacions tant particulars com institucionals.

Segons han apuntat, el Ministeri de Cooperació del Govern de la RASD (República Àrab Sahrauí Democràtica), ha sol·licitat a les demarcacions de València i Castelló que se centren en la recol·lecció de sucre, arròs i oli.
 

La campanya finalitzarà amb la càrrega dels aliments i materials obtinguts per a procedir a l'enviament dels productes als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf (Algèria), on resideixen al voltant de 200.000 persones.

La recol·lecció disminueix per la crisi

FASPS ha assenyalat que en les últimes convocatòries del programa, que s'han organitzat al País Valencià durant més de 15 anys, la quantitat de productes arreplegats ha "disminuït considerablement" a causa de la crisi, encara que "encara són moltes les persones que col·laboren desinteressadament en aquest projecte".

Així, l'any passat es van enviar als campaments 47.258 quilos d'aliments obtinguts a través de la Caravana i es van facturar un altre tipus de productes, com material escolar i sanitari, medicaments o roba d'hospital, entre uns altres, han destacat.

next