Diari La Veu del País Valencià
Morera demana a la Fiscalia que faça declarar a Fabra per la compra de Valmor

RedactaVeu / València

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat un escrit en la Fiscalia Especialitzada contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada de València per a demanar que faça declarar al president de la Generalitat, Alberto Fabra, “per a explicar tots els secrets que van portar a la compra de l’empresa Valmor Sport”, propietària dels drets de la celebració del gran premi de Fórmula 1 en la ciutat de València.

Segons explica en el document presentat a la Fiscalia, “en la denúncia presentada per la Fiscalia davant la sala civil i penal del TSJCV del passat 18 de desembre, no s’esmenta la reunió celebrada el dia 1 d’octubre de 2011 entre els responsables de Valmor Sport SL i alts càrrecs del Consell amb Rita Barberá, Alberto Fabra i el propietari dels drets de la Fórmula 1, el magnat britànic Bernie Ecclestone”.

Morera argumenta a la Fiscalia que és conegut “per tots els membres del Consell que s’estan comprant les accions de Valmor Sports S.L. però també els seus actius i passius, com explicà davant els mitjans de comunicació Dolores Johnson com a portaveu del Consell davant la presència d’altres membres del govern el mateix dia 9 de desembre o la nota de premsa oficial remesa dels acords en la qual s’indica claríssimament que es tracta de la compra d’accions conjunta amb una posterior absorció o fusió amb l’empresa Circuit del Motor i Promoció Esportiva S.A”.

“És a dir –continua Morera-, els gestors de Valmor Sports S.L. venen l’empresa perquè s’assumeix el passiu, especialment Bancaixa que és titular del 0,33 de la mercantil i titular d’un crèdit incobrable. Qualsevol altra interpretació no té sentit perquè la Generalitat Valenciana no compra Valmor per a liquidar-la i amb aquesta acció provocar el pagament de dues anualitats del cànon que suposaria pagar 54 milions d’euros a més d’un important cost social i polític”.

“També és coneguda la voluntat del Consell i el seu President per a gestionar a través d’empreses de la Generalitat i amb altres persones la celebració de la F-1 en la ciutat de València per al qual necessita no únicament la compra de les accions sinó la cessió dels drets d’organització que són de Valmor Sports S.L. i sense que la seua compra els propietaris de les accions mai hagueren venut les mateixes per l’import simbòlic de 0,99 euros”.

“Les negociacions entre membres del Consell i els representants de la mercantil van ser per a l’absorció de l’empresa, és a dir dels seus actius i passius i els termes del contracte que es va formalitzar al març de 2012 una vegada que es van produir les auditories pertinents per a fer el balanç de situació de l’empresa que s’absorbia per part de la Generalitat Valenciana a través de Circuit del Motor i Promoció Esportiva S.A”, relata en el seu escrit a la fiscalia el portaveu de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa