Diari La Veu del País Valencià
Un brutal Festivern dóna la benvinguda a l’any nou
Clàudia Campos / José Luis San Blas / Tavernes de la Valldigna

Gran acollida per part del poble de Tavernes de la Valldigna. Els habitants han agraït la presència de joves amb ganes de passar-ho bé al poble, que li han aportat color i alegria. L’organització un any més ha aconseguit que el festival es desenvolupara de la millor manera possible, tot i que la zona d’acampada es quedà menuda per a la quantitat de festiverneres i festiverners que assistiren i es va haver d’habilitar-ne una altra. Com que el festival ha sigut multitudinari, a l’entrada a la carpa on actuaven els grups es van formar aglomeracions de públic que volia assistir-hi.

El primer dia de concerts Banda Bassotti, segona vegada que protagonitzava el cartell del festival, no decepcionà als assistents. No faltà la interpretació de la mítica cançó antifeixista italiana Bella Ciao, versionada també per altres grups com Talco, assistent de l’anterior edició del festival.

La nit del dia 30 no podia acabar sense l’actuació del grup de música reggae Auxili que va fer posible que la carpa s’omplira de gom a gom i que els assistents disfrutaren d’una vetllada plena de música i reivindicació.

El grup valencià ZOO ensengué a tots els festivalers l’última nit de l’any amb el seu disc “Tempestes vénen del Sud”, i s’estrenà per la porta gran en aquest tipus d’actuacions, després d’arrasar amb la presentació del projecte a escenaris com el de la sala Music Hall de Barcelona o la Rock City a València. Aquesta agrupació no va deixar indiferent als assistents i aconseguí que la carpa cantara a capella el single “Estiu”.

La Gossa Sorda ha tornat al Festivern fent polseguera i celebrà aquestos deu anys de festival amb un concert que mesclava tan cançons de discos anteriors com del nou disc “La Polseguera”. Tancà la desena edició del Festivern reivindicant el canvi polític al País Valencià a través de les seues cançons i cap al final del concert va fer un tribut a un dels grups que ha marcat el panorama valencià dels últims vint anys, Obrint Pas.

Aquest any, com a novetat, el mític Emilio José fou l’encarregat de donar pas al nou any amb les populars campanades. No estagué sol a l’escenari, l’acompanyà una batucada i un grapat artistes del panorama musical dels Països Catalans com el vocal de Txarango, Alguer Miquel, o el component d’Obrint Pas, Miquel Ramos.

Un any més el Festivern a Tavernes de la Valldigna, tot i el fred que feia, ha aconseguit que milers de persones s’acomiaden de l’any i disfruten de l’entrada de l’any nou de la millor manera, amb música combativa i germanor.

Comparteix

Icona de pantalla completa