Diari La Veu del País Valencià
El PSOE recorre davant el TC la indemnització de Castor per ser ‘injusta’
RedactaVeu / Madrid

En el recurs presentat, els socialistes reproven el pagament d’aquesta indemnització ‘exprés’, fixada sense transparència, per Reial decret-Llei sense que existisca motivació suficient respecte de la urgència, i sense alternativa, que repercutirà en el rebut del gas durant els pròxims 30 anys.

El Grup Socialista també ha registrat la petició de compareixença del ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, en la comissió d’Indústria del Congrés, perquè “done compte de les raons de la decisió del Govern sobre aquesta indemnització i de la seua repercussió en la tarifa de gas dels consumidors durant els pròxims anys”.

En declaracions als mitjans de comunicació després de la presentació del recurs, el secretari de Reformes Democràtiques del PSOE i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que amb aquesta iniciativa es tracta “d’emparar l’interés general dels espanyols que s’està veient afectat per la manera de legislar i governar del PP”. A més, en aquest cas concret, Puig ha denunciat que “en 30 dies han pagat a una empresa 1.350 milions d’euros sense intentar saber què havia passat perquè aquest magatzem no s’executara”.

“Decisió injusta”

“Intentem demostrar que s’ha pres una decisió injusta, que defensa un interés particular i no general i sense saber les circumstàncies profundes que han passat perquè aquest magatzem siga inviable”, ha afegit Ximo Puig. Raó per la qual ha incidit en la necessitat que “els consumidors espanyols tinguen la capacitat de reaccionar davant una situació d’una catàstrofe com la que significa Castor”.

Per la seua banda, el secretari adjunt del Grup Socialista, Francesc Vallès i diputat per Tarragona, ha denunciat la “poca vergonya del PP, que ha sigut capaç de traure’s de la màniga 1.350 milions d’euros i pagar bitllo-bitllo a una empresa, quasi sense mirar la factura i amb una celeritat inaudita”. Igualment, ha puntualitzat que “a més ho fa en un moment en el qual ha anunciat que incrementar només un euro les pensions i tres euros el salari mínim interprofessional, i ens diu que serem tots els ciutadans els que pagarem aquests 1.350 milions d’euros en els pròxims 30 anys, en la factura del gas”.

“Estem farts del tracte que el PP està donant als ciutadans i venim ací a recórrer-ho en última instància”, va concloure Vallès.

Comparteix

Icona de pantalla completa