Diari La Veu del País Valencià
Els Ports i el Matarranya de Terol, units per potenciar el turisme
RedactaVeu / Morella

L’objectiu era plantejar accions promocionals conjuntes i analitzar altres serveis que es poden donar en cada un dels municipis. En la reunió han estat presents l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el president del Matarranya i alcalde de Pena-roja de Tastavins, Francisco Esteve, i els presidents i membres de les juntes de les associacions empresarials dels dos territoris. D’aquesta manera, Morella continua treballant amb zones pròximes, de les quals rep un important volum de visitants.

El primer edil morellà afirma: “La trobada ha sigut positiva i s’han iniciat els contactes per a col·laborar entre les distintes destinacions turístiques, perquè tenim una zona amb una gran varietat de recursos i possibilitats per oferir als nostres visitants”.

A més, afegia que en moments de dificultat econòmica, és molt important la innovació, la col·laboració i la suma d’esforços entre territoris.

En aquest sentit, assenyalava que El Matarranya i Els Ports “tenen una gran potencialitat per a oferir una oferta molt completa als visitants. Són dos territoris que mantenen importants relacions i similituds, donada la seua proximitat”.

Entre elles destaquen molts dels recursos turístics, com la importància patrimonial, la naturalesa, la paleontologia, la col·laboració empresarial o la rellevància cultural.

En les pròximes setmanes tindran lloc noves trobades de caràcter tècnic per a concretar accions que puguen desenvolupar-se conjuntament.

Festast

L’alcalde de Morella també destaca aquesta col·laboració entre territoris i ha posat com a exemple el reimpuls del Consorci dels Tres Reis, junt amb Alcanyís i Tortosa.

Precisament, fruit de la reactivació d’aquest projecte, Morella està participant en Festast de Tortosa, una de les fires gastronòmiques més importants de la província de Tarragona.

Durant tot el cap de setmana, la localitat ha exposat la nova marca de qualitat Productes de Morella, que ha nascut fruit de la col·laboració entre tres empreses privades i l’Ajuntament de la localitat.

L’objectiu de la mateixa és potenciar els productes que s’elaboren a la localitat i donar-los un valor afegit. A la jornada del divendres, van participar l’alcalde de Morella i el primer tinent d’alcalde; a les de dissabte i diumenge, ho van fer les tècniques turístiques i, a la de hui, últim dia de la fira, ho fan responsables de Carns de Morella, ja que és el dia dedicat a professionals del sector.

Comparteix

Icona de pantalla completa