Diari La Veu del País Valencià
El Síndic de Comptes detecta irregularitats en la gestió del Consell

RedactaVeu / València.

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha reclamat que el conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, comparega en les Corts “immediatament” per a retre comptes de les irregularitats de la despesa detectades per la Sindicatura de Comptes. “Durant molt de temps, Fabra ha presumit falsament de lluita contra la corrupció, amb les seues famoses i molt flexibles línies roges. Ara, la sindicatura de comptes torna a pegar-li una bufetada i posa en evidència que les males pràctiques en matèria de contractació i despesa pública no s’han limitat únicament a l’era Camps, sinó que són extensibles al govern actual”.

Torró destaca: “Ja no és sols el cas Valmor el que posa en dubte la gestió de l’administració Fabra, l’organisme fiscalitzador demostra obscurantisme i irregularitats en els contractes de la Generalitat -alguns tan grossos com el de les ambulàncies o els helicòpters contra incendis- i en l’ús arbitrari de la caixa fixa, un forat negre per on s’esgolen desenes de milions d’euros sense cap tipus de control”. El parlamentari d’esquerres afegeix: “és inevitable sospitar, per tant, que el finançament irregular del PP també s’ha produït durant l’etapa de Fabra, perquè els mecanismes que l’han permés sembla que segueixen plenament vigents”.

Torró considera que la compareixença en seu parlamentària de Moragues per retre comptes d’aquestes qüestions “és el mínim que podem esperar de Fabra i del seu conseller d’Hisenda”.

Finançament

El diputat d’EUPV, a més, recorda que Moragues “no para últimament.” Les seues explicacions per a justificar els mecanismes de finançament, “són lamentables. Dir que la renegociació del deute amb el Govern i les seues noves formes de gestionar-lo per a l’any electoral en què acabem d’entrar, és millor que la que hi havia, resulta senzillament indecent. Patim un gravíssim problema d’infrafinançament i qui hauria de resoldre’l, en compte de fer-ho, es dedica a deixar-nos els diners que ens corresponen per dret, en millors condicions que abans. Hi ha una diferència abismal entre ‘donar’ i ‘deixar’, i el senyor Moragues ho pot comprovar fàcilment fent servir el diccionari… el de la RAE si el de l’AVL o el de l’IEC no li semblen adients”, ironitza.

Per al parlamentari d’Esquerra Unida, “estem davant un govern i un partit que el sosté que estan amplament superats per la història i que es troben davant uns mesos angoixants en els què sols confien en què el tímid redreçament de la macroeconomia minimitze la seua estrepitosa derrota”, conclou Torró.

Comparteix

Icona de pantalla completa