Diari La Veu del País Valencià
Alacant té un ‘problema greu’ amb els helicòpters de rescat medicalitzats

RedactaVeu / Alacant

Lluís Torró ha recordat que “en molt poc temps han hagut dos accidents greus, que han tingut un final tràgic, en gran part, a causa del servei de rescat que no ha actuat amb la rapidesa adequada”.

Per això, el diputat autonòmic ha anunciat que portarà a les Corts Valencianes l’assumpte i preguntarà per les inspeccions i les fórmules de contracte que s’utilitzen “perquè entenem que són extremadament favorables per a l’empresa”, ha indicat Torró.

Segons ha explicat el diputat autonòmic, fins al 2011, el cost del servei d’helicòpter medicalitzat l’assumia, de forma impròpia, la Diputació d’Alacant a través del Consorci de Bombers, però des de l’any passat “la Generalitat ha assumit aquest servei mantenint-lo en precari”.

Així, denuncia Torró, “hi havia un helicòpter medicalitzat sense personal suficient, ja que no comptava amb metge. La presència d’aquest tipus de professional sols hi és durant els quatre mesos d’estiu, que precisament és quan menys falta fa perquè hi ha pocs accidents”.

Enguany s’ha recuperat aquest servei com un servei diferenciat de les brigades forestals perquè l’helicòpter no disposa de grua i, per tant, no pot atendre accidents, només aprofita per al trasllat de malalts.

“En els rescats no disposem d’aquest servei vital, ha de vindre des de València un helicòpter, que a més, no té les dimensions adequades i retarda una barbaritat el rescat, ja que no té autonomia suficient”, ha denunciat el parlamentari autonòmic.

Finalment, Torró ha anunciat que portarà a les Corts Valencianes l’assumpte i preguntarà per les inspeccions i les fórmules de contracte que s’utilitzen “perquè entenem que són extremadament favorables per a l’empresa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa